PLUS Dalmacija

Krstulović Opara tužio Društvo Marjan zbog komentara na Facebooku, traži 25 tisuća kuna

foto: HRT

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara napravio je nešto što nisu napravili ni Željko Kerum, ni Ivo Baldasar – tužio je Društvo Marjan i to zbog komentara na Facebooku. Tužbu je podnio koji mjesec prije no što je izabran za gradonačelnika, suđenje još nije započelo, traži da mu plate 25 tisuća kuna, piše Index.hr.

Kako se doznaje od Oparinog odvjetnika Marina Budimira, tužba je podnesena zbog komentara Društva Marjan i insinuacija oko glasanja za splitski GUP 2006. godine Zanimljivo je da se Društvo Marjan pozvalo na tekst koje su objavile Novosti i u kojem se problematizira glasanje tadašnjeg vijećnika Opare za izmjenu prostornog plana na području Prve vode.

Ispostavilo se, naime, da i njegova supruga ima tamo komad zemlje u suvlasništvu. Radi se o jednoj dvanaestini terena od 1.800 četvornih metara, koji je, u međuvremenu, smanjen na 1.200 kvadrata jer je država proširila granicu pomorskog dobra. Novosti su zaključile da nije nikakvo čudo da je Opara glasao za GUP koji uključuje prenamjenu zemljišta u suvlasništvu njegove supruge.

Društvo Marjan pozvalo je u komentaru Oparu da ih podrži u isključenju građevinskog područja na Marjan ili će u protivnom ostati sumnja da je svjesno digao ruku za prenamjenu.

Predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić na preporuku odvjetnika Siniše Štimca nije htio davati izjave oko ove tužbe.

Gostujući kod Aleksandra Stankovića u Nedjeljom u 2, Opara je napao Novosti kako su krivotvorili podatke. Ustvrdio je kako parcela uopće nije u građevinskom području. Kazao je kako neće dopustiti nikakvu gradnju na Marjanu. Kada su ga Novosti pitale o glasanju, kazao im je da nije ni znao da je to zemljište građevinsko, priznao je da je i sam bio iznenađen kada je to naknadno saznao. Novosti Opara nije tužio.

Društvo Marjan predvodilo je građane koji su se 2009. digli protiv Kerumove nakane da na Prvoj vodi sagradi restoran. Popusta nije bilo ni za Ivu Baldasara koji je pokušao Društvo inkorporirati u Nadzorni odbor Park šume Marjan, no suradnja je bila kratkog daha. Na kraju su na sudu završili s Oparom koji ih je tužio i prije no što je postao gradonačelnik, piše Index.hr.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi
/* ]]> */