PLUS Split

KOTUR: Ne smijemo dozvoliti HDZ-u da nakon upropaštavanja industrije uništi i turizam!

S obzirom na to da se vladajuća koalicija HDZ-HGS dosad nije izjasnila o paušalnom porezu za male iznajmljivače, Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Splita, uz potporu klubova vijećnika stranke Pametno i Mosta, predao je zahtjev za tematsku sjednicu Gradskog vijeća, kako se visina paušalnog poreza po krevetu ne bi automatski podigla za 250 posto sa 300 kuna na 750 kuna na području Splita i još više na području mjesnih odbora u okviru Grada Splita.

Rok za donošenje odluke je do kraja mjeseca i teče od 1. siječnja, a izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak Hrvatski sabor je usvojio još 21. studenog prošle godine. Ovim povodom priopćenje za javnost je uputio splitski SDP.

– Paušalni porez za male iznajmljivače u najgorem slučaju mora ostati na sadašnjoj razini. Nakon gotovo potpunog uništenja industrije turizam je vitalna grana privrede koja naš grad ekonomski drži iznad površine. Već su započele pripreme za iduću turističku predsezonu i sezonu, uključujući i oglašavanje i formiranje cijena. Podizanje paušalnog poreza bio bi veliki udar na poslovanje nekoliko tisuća malih iznajmljivača u Splitu od kojih mnogi jedva spajaju kraj s krajem. Preko deset posto stanovnika Splita direktno živi od ove djelatnosti, kad se uzmu u obzir iznajmljivači i članovi njihovih obitelji. Treba im omogućiti da ulažu u kvalitetu svojih apartmana, a time i Split kao destinaciju, a ne ih dodatno porezno opteretiti. Na primjeru Adventa u Splitu vidjeli smo kako podizanje nameta ruši kvalitetu. Ne smijemo dozvoliti HDZ-u da nakon upropaštavanja splitske industrije i ekonomije općenito uništi i turizam – stoji u priopćenju koje potpisuje Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */