Hrvatska

Komemoracija za Slobodana Praljka bez državnog vrha

foto: Screenshot

U podne će se u dvorani Lisinski održati komemoracija za Slobodana Praljka. Kako poručuju organizatori – Hrvatski generalski zbor, neće to biti pompozni događaj s velikim govorima već dostojanstveni oproštaj od generala Praljka kao kolege. Misa zadušnica održat će se u 15 sati u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Program će biti sažet. Pročitat će se Shakespereov 66. sonet. Među govornicima su obitelj, prijatelji i generali. Klapa Drača otpjevat će himnu i pjesmu Dida i ja. Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno – izjavio je tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić.

Zbog komemoracije u Zagrebu će biti na snazi posebna regulacija prometa. U blizini dvorane Lisinski, od 9,30 do 14 sati, za sav promet, osim za autobuse ZET-a, bit će zatvoren istočni i zapadni kolnik Trga Stjepana Radića od Ulice grada Vukovara do Paromlinske. Od 6 do 14 sati bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na parkiralištu na Trgu Stjepana Radića s istočne strane zgrade Gradske uprave. Od 9,30 do 14,30 sati šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma bit će zauzeto radi parkiranja većeg broja autobusa.

Na području Jaruna, od 6 do 17 sati, bilo je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na parkiralištu u Ulici don Petra Šimića s južne strane crkve Sveta Mati Slobode. U razdoblju od 14 do 17 sati bit će zauzeta desna prometna traka južnog kolnika Horvaćanske ceste od Ulice Hinka Wurtha do Ulice Hrgovići radi parkiranja većeg broja autobusa.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */