PLUS ANTIDEPRESIV PLUS Magazin

KOLUMNA // Kava sa šljokicama: Nebi mi bili mi da se i ovi prosvjedi nisu sveli na onu staru čiji je ćaća bia ustaša, a čiji partizan

Ovaj tjedan u Splitu se dogodia jedan prosvjed, jedna akcija i jedan marš. I kad čovik pomisli, pari se da nam je napokon nešto došlo iz guzice u glavu pa smo se krenili borit protiv sustava i radit na boljoj budućnosti.

Al’ je*iga, nebi mi bili mi da se i ovi prosvjedi nisu sveli na onu staru čiji je ćaća bia ustaša, a čiji partizan. Sve se svelo i na to da žena, jedna od prosvjednica, izjavi da je ona po spolu žensko, a po rodu Hrvatica. Al je*iga, život je kurva koja te plesne kad ti je juha preslana, al’ shit happens draga, izdržat ćeš ti to! Al šta ćeš, u svakom žitu ima kukolja. U mom vrtlu malo više nego u tuđem i kako god okrenem imam osjećaj da na jednog dobrog lika dođu tri glupa. Ili pet glupih. A onda malo zastaneš, pogledaš se u ogledalo i zapitaš „Jesam li ja možda kukolj u tom žitu?“ .

Valjda to dode s godinama i viškom celulita na guzici, a onda više ne znaš ko tu pije, a ko plaća. S vrimenom, je*iga, kreneš snižavat kriterije. Ne zato šta se nešto na tebi prominilo (osim viška celulita), ne čak ni zato šta si shvatia da ljubav dolazi iznutra…

PLUS:  Stier jasno poručio: Ili ćemo ući u borbu protiv klijentelizma ili ćemo zasluženo završiti u ropotarnici povijesti

Sidila sam nekidan s prijom na kavi (čitaj: na trećoj pivi) i srala sam o liku s kojim se trenutno dopisujem. Lik je dosadan, al ono grozno dosadan. Dosadan toliko da kad ti pošalje poruku u tebi izaziva osjećaj ko kad te mater zove peti put da te pita kad ćeš doć doma. I dok sam se ja tako žalila na lika koji mi ide na živce, al bitno da se bar dopisujem s nekim, prija mi govori da sam mu mogla ipak dat šansu. Kaže, milo mi ga je, možda je dobar lik.

Istina, možda je lik dobar, al ne za mene. Možda je dobar za malu od 15 godina koja želi tatu, a ne momka. Jer, je*iga, veza nije slanje 10 poruka svako dva sata, a ni komentiranje kad si se piškia, a kad pokakia.

I tu dolazimo do kukolja. Smeta li to ostalim ljudima? Jesu li svi kritični prema svojim partnerima? Ja i dalje ne mogu bit s likom koji ima ružne patike i u ciloj toj priči kukolj sam ja, al ne on. I svjesna sam da sam kriva, površna i glupa. I možda sam baš zato sama. Al je*iga, nikad neću bit s likom koji ima ružne patike ili pije kavu sa šlagom.

PLUS:  Dalić objavio popis od 24 igrača za Svjetsko prvenstvo, otpali Letica i Nižić

I tako, dok pijem kavu sa šljokicama shvaćam da sam sva u pi*ku materinu, ali sa šljokicama. I baš mi je dobro. Možda sam kukolj, al sam svoj kukolj. I pristajanje na manje i pristajanje na ružne patike nikad neće bit moj đir.

Nije tajna da svi u nekom trenutku postanemo usamljeni i da nam to, tili mi to ili ne, utječe na percepciju druge strane. I onda konj u jednom trenutku postane princ, al’ on je i dalje konj. Samo se naš pogled na tu drugu stranu obale prominia ili, ako baš tako oćete, učinia očajnim.

A ti, dragi prijatelju koji mi šalješ poruke… Nadam se da čitaš moju kolumnu, ja sam kukolj u žitu, bolje ti je bez mene.

Nastavit će se…

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */