PLUS ANTIDEPRESIV PLUS Magazin

KOLUMNA// Kava sa šljokicama: Humanijade, pravnijade, elektrijade ili “Kako sam dobila sifilis u tri dana?”

Znaš, zaje*bana je stvar kad živiš u Splitu, a Split je napredova, ili ako se pogleda s druge strane, nazadova, a ti si osta na istom onom mistu kad je TBF snimia pismu Splitsko stanje uma. I onda se uvatiš tu i tamo kako piješ pivu s ekipom na zidiću i hejtaš se sve šta se događa oko tebe. Mrziš te insta influencerice, gadi ti se onaj splitski muški šminker, sva mista u gradu su ti teško sranje i oćeš bar još jednom doživit neke dobre svirke i neke dobre noćne razgovore. Al ku*ac, izlaziš u Fabriqua i piješ gin-tonic kojeg mrziš od prvog srednje jer si izriga po O’hare od njega, ali bolje i to nego da te lik u rebama do gležnja gleda osuđujuće jer piješ veliko pivo iz boce.

#MARCUSMAXIMUS

E sad, je*iga, ne znam znate li ko je Marcus Maximus, al naš, splitski Marcus Maximus. Možda ne znate, al’ čuli ste sigurno za onog lika koji je prije koji dan propucan u CLO-a. E taj, Marko Bekavac, istetovirani lik, samoprozvani Marcus Maximus. Lik je, osim šta je propucan, široj javnosti, ili bar onoj koji mrze ljude ko i ja, posta poznat nakon šta su novinari lešinari otkrili njegov blog.

„Ja sam Marko Bekavac i razlog mog javljanja je mala priča, mali slijed svega onoga što sam napravio, što se zadesilo i evo ovo danas, danas više nisam sam. Tu sam ja i Bog. Nema nikoga više. Jedino me on voli, on mi oprašta i zaboravlja, a drugi neka osuđuju. Jedino on može da mi sudi i da mi presudi. Moje novo ime je Markus Maksimus, a  razlog ovog javljanja je promocija knjige o životu Marka Bekavca Markusa Maksimusa. Imam 27 godina, devet godina sam proveo zatvoren, od popravnog doma do zatvora, psihijatrije i nešto kratko i u komuni.

Možda niste vjernik ko Marcus, možda niste propucani par puta ko on, al jedno mu morate priznat. Lik je skupia poprilično puno iskustva u raznoraznim ustanovama, a medicinskim i pravnim terminima upravlja bolje nego većina naših studenata. Sad piše knjigu, al ja vidim njegovu karijeru u pravnoj struci. Vidim Marcusa kako za nekoliko godina brani najveće kriminalce, a potom ih okreće Bogu i daje im novo ime rimskog cara koji će njihov život okrenit naopačke.

https://www.youtube.com/watch?v=c9VFsep-pR8

#HUMANIJADE, PRAVNIJADE, ELEKTRIJADE ILI „KAKO SAM DOBILA SIFILIS U TRI DANA?“

Proliće sa sobom nosi sunce, lagane vešte, prolitnje alergije i, ako ste vječni student ko i ja, godišnje humanijade, pravnijade, elektrijade ili kako ih ja od milja volim nazvat „Kako sam dobila sifilis u tri dana?“. Volila bi jednom, samo jednom otić na neku od „ijada“ samo da se uvjerim, ili možda razuvjerim, da se u tri dana sve svodi na „alkohol, alkohol, molim te nemoj svršit u mene i još jednom alkohol“. I nije tajna da se svi je*u sa svim i svakim, al uvik se moš držat one stare „šta se dogodi u Budvi, ostaje u Budvi“ i ostale full of shit gluposti kad si se nalila pa si noge raširila u roku od dvadeset i četiri, a ne regularnih sedamdeset i dva sata. Al je*eš ga, nadam se da je test za sifilis, i trudnoću, i dalje negativan.

#EXTRAFM

I vrhunac mojih tjednih nadanja, previranja i živciranja. EXTRAFM! Mislim da ne trebam pretjeran objašnjavat o čemu se radi, ali evo za svaki slučaj, EXTRAFM, kao što i samo ime kaže, je jedno extra – extra radio. Zagrebačka inačica Jadrankog radia na kojem vam super zgodne voditeljice, a koje se vjerojatno prepoznaju pod #KAKO SAM DOBILA SIFILIS U TRI DANA, puštaju najbolje hitove preko Drine. Upravo u ovo trenutku, dok pišem ovu kolumnu, slušam i ovaj visoko kvalitetni radio kako bi se mogla još malo snervat i malo više psovat. Enivej, možemo mi srat koliko nas je volja, al’ srića naša šta EXTRAFM još uvik nema frekvenciju u Splitu. Zamisli grad di ujutro umisto da slušaš komornu atmosferu koja te tira da rižeš vene na Radio Splitu, po gradu prolazi lik u bilom BMW-u iz Solina logično, a ono sluša ekipu sa EXTRAFM-a. I kako oni sami kažu za sebe, ekipa bez predrasuda.

 

Ja, je*eš ga, imam previše predrasuda i nekad sam stvarno grozna osoba, al’ sad idem ugasit ovo sranje i upalit neki dobar stari rock. I fala ti Bože šta si nam da Oparu za gradonačelnika pa će na Karepovcu za koju godinu svirat Stonesi, a EXTRAFM-a bar još neko vrime neće bit u Splitu.

 

Nastavit će se…

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */