PLUS Hrvatska

KOLAKUŠIĆU RASTE PODRŠKA: Bit ću ministar pravosuđa i policije ali i premijer volonter!

Screenshot: HRT

U subotu je u Rijeci politička stranka Akcija mladih istaknula svoju podršku Kolakušićevoj nezavisnoj listi. Tim povodom se Mislav Kolakušić obratio novinarima te je izjavio kako se građanima mora vratiti dostojanstvo te “izrezati karcinom koji je napao hrvatsko društvo, a to je korupcija koja izjeda svaki dio društva – od pravosuđa, školstva do zdravstva”.

Kolakušić je naveo da građani moraju shvatiti da su ovo glavni izbori, jer, kako je rekao, “ne možemo mijenjati Hrvatsku ako nemamo svog predstavnika u Europskom parlamentu”. “Vrijeme je da od slabog i nejakog naroda ponovno postanemo snažan i moćan”, ustvrdio je.

“Ja ću preuzeti poziciju ministra pravosuđa i policije i bit ću volonter premijer”, kazao je. Ustvrdio je i da je potrebna jeftinija država te da se to može postići vrlo brzo, ukidanjem “na prvom zasjedanju sabora deset ministarstava, parafiskalnih nameta i financiranja općina, ali ne i izravnim ukidanjem samih općina te zabrane u potpunosti bilo kakvog financiranja stranaka i njihovih satelita iz državnog i lokalnog proračuna”.

Na novinarsku opasku kako misli vjerojatno na izbore za Hrvatski sabor, jer je u tijeku kampanja za izbore za Europski parlament, Kolakušić je potvrdio, dodajući: “Govorim o europskim, lokalnim, predsjedničkim, parlamentarnim, to su sve izbori na kojima građani moraju donijeti promjene. Ovo je samo kvalifikacijska utakmica.”

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */