PLUS Hrvatska

KOLAKUŠIĆ: SDP i HDZ zapravo jedna stranka te da je ovo sve priprema za njihovu veliku koaliciju

Bivši sudac i jedno je od najvećih iznenađenja europskih izbora, Mislav Kolakušić bio je gošća Newsrooma N1televizije.

U emisiji je rekao kako su SDP i HDZ zapravo jedna stranka te da je ovo sve priprema za njihovu veliku koaliciju. Dok podržava inicijativu “67 je previše”, Vladi ne vjeruje, a poteze Živog zida smatra licemjernima.

Iako i sam smatra da se političke stranke ne treba financirati iz proračuna, kaže kako u Živom zidu ne vidi partnera s kojim bi mogao surađivati u budućnosti, a ne vidi ni nikakve dodirne točke između Živog zida i sebe.

“Kakva žica, o čemu vi govorite?”

O migrantskoj politici nije se puno izjašnjavao, samo je komentirao kako svi žele u Njemačku, a ne u Hrvatsku, dok na pitanje o tome treba li Hrvatska na granice postaviti žicu odgovara :”Kakva žica, o čemu vi govorite?”.

U nacionalizmu Kolušić ne vidi prijetnju, a ne misli se osobno baviti pitanjima poput “zabrane pobačaja”.

“O svim bitnim pitanjima svako od nas ima određeno mišljenje. Ako ste premijer, ne smijete iznositi vlastito mišljenje o tome. To su pitanja koja građani rješavaju na referendumu”, govori. Ne vidi kako bi pitanje pobačaja na referendumu bilo protuustavno.

Takva pitanja ga ne zanimaju, kao ni podjele, te je oštro poručio voditelju: “Ja se time ne bih bavio. Vas zanima jedino podjela. Vaš jedini zadatak je da i dalje potičete podjele u hrvatskom društvu. Nećemo se time baviti. Mi moramo prestati biti siromašno društvo, a ne baviti se ovim temama koje vi namećete i kojima već 30 godina održavate HDZ na vlasti”, govori Kolakušić.

Predsjedničke ambicije

Naglasio je i kako u slučaju ako dobije 600 tisuća glasova na predsjedničkim izborima ide na parlamentarne.

Za njega nitko od postojeće političke garniture ne zaslužuje drugi mandat, a ne boji se ni Miroslava Škore kao potencijalnog protukandidata.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */