PLUS Hrvatska

Kolakušić: Kandidirat ćemo se na svim izborima, želimo pobijediti

Screenshot: HRT

Sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić gostovao je  u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2. 

Kolakušić je, između ostaloga rekao, kako želi biti premijer, ali i kako sa svojom političkom opcijom želi pobijediti na svim izborima, parlamentarnim i predsjedničkim, ali i kako će sudjelovati u europarlamentarnim izborima.

Kaže kako se postojeća politička garnitura mora maknuti iz vlasti ili nas (op.a. građana) neće biti.

“Korupcija u pravosuđu je velika”

Rekao je kako je u pravosuđu velika korupcija te kako se to izražava u dijelu raspodjeli predmeta pojedinim sucima.

Potom je u emisiji puštena izjava predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse koji je rekao kako Kolakušić ima priliku za boriti se protiv korupcije u 276 aktivnih parnica koje su otvorene pred njim, ali kako to nije napravio. Kolakušić je odgovorio kako to nije istina te kako on prema svim parametrima ispunjava 190% te kako ne zna koliko bi više trebao imati. Dodao je i kako sam Đuro Sessa nije riješio nijedan predmet nego ih rješava njegova savjetnica dok on te predmete predstavlja svojima.

“Dakle svaki sudac se mjeri po samo jednom kriteriju, a to je ostvarenje godišnje norme. Prošle godine je predsjednik Vrhovnog suda, koji nije riješio ni jedan predmet, a te podatke mu je dostavio predsjednik Trgovačkog suda koji također nije riješio nijedan jedini predmet, nego lažno prikazuje predmete koje riješi sudska savjetnica u sudskoj referadi”, rekao je. Potom je s Aleksandrom Stankovićem prokomentirao dio oko njegove kandidature za Europski parlament i zaključio kako će, ako prođe, prestati biti sucem jer su te dvije funkcije nespojive.

“Dakle, riješio sam predmete za dva suca, prošle godine za suca i pol. I ove godine bih riješio još za jednog suca, ali su dame i gospoda meni oduzela moje predmete koji su već bili dovršeni, kojima samo treba jedna ili dvije procesne radnje, oduzima i daje svojim lieblinzima (miljenicima op.a.). Zar to nije divno”, rekao je. Tvrdi da je riješio duplo više predmeta nego drugi suci.

Kako će djelovati u Europskom parlamentu?

Upitan kako će djelovati u Europskom parlamentu rekao je: “Snažno. Pokazali smo da možemo pobijediti jednu od najjačih vojnih sila tada”, rekao je Kolakušić i poručio EU kako je vrijeme da nas prihvati i pokaže da smo ravnomjerna članica.

Koje političke opcije mu odgovaraju?

Upitan s kojim političkim opcijama može surađivati odbacio je Daliju Orešković, rekavši kako je laž i neistina cijela priča o njihovoj suradnji. Zaključio je kako za prave promjene koalicije nisu opcija.

“Kad imate koaliciju nitko ništa ne radi. Mi imamo 18 godina koalicije i ništa se nije promijenilo. Ništa se nije napravilo”, rekao je. Aleksandar Stanković mu je rekao da to nije točno i dodao kako je, primjerice, njemačka koalicija dobro funkcionira.

“Imate pravo, to funkcionira kada je sustav uređen. A mi svoj sustav moramo resetirati”, rekao je. Upitan ipak koji mu je plan ako pobijedi na izborima za Europski parlament rekao je kako ulazi u parlament.

“Ako prođemo na izborima za Europski parlament, ulazim u parlament i krećem u kampanju za predsjednika Hrvatske”, rekao je. Komentirao je i pitanje slobode medija.

“Priča o medijima je puno šira od toga. Fabriciranjem svih raznih špic-papak afera i ostalih gluposti ne stvara se istinska sloboda medija. Sloboda medija je mogućnost građana da mogu čuti onoga koga žele čuti. Građani mene u zadnjih šest mjeseci nigdje osim na N1 nisu mogli čuti. Odgovornost svakog novinara, isto kao i svakog suca je da najprije bude novinar”, rekao je i dodao kako nitko ne može odlučivati osim građana koje informacije žele čuti.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */