PLUS Dalmacija

KOJI MOZGOVI! Članovi vrgoračke mladeži HDZ-a za predsjednika izabrali osobu koja živi u drugoj državi

Screenshot: Facebook

Jučer su mladi HDZ-a grada Vrgorca birali novo vodstvo te je za predsjednika jednoglasno izabran Milan Radomiljac. Izabrani su i članovi Gradskog i Nadzornog odbora vrgoračke mladeži HDZ-a.

Ova naizgled obična informacija sadržana u dvije rečenice prikazuje stvarno stanje hrvatske stranačke politike na najnižim ali i najmlađim razinama te po tko zna koji put dokazuje da pojedinci u politici nemaju ama baš nikakvog srama.

O čemu se točno radi?
14 izabranih članova kandidiralo je, biralo i izabralo samo sebe. Uz pokoji izuzetak. Naime, za kandidaturu izabranima je bilo potrebno sakupiti tek pet potpisa, dok je kandidat za predsjednika morao dobiti 20 potpisa članova mladeži. Na posljednjim izborima za mladež vrgoračka polivalentna dvorana bila je puna do posljednjeg mjesta, dok je jučer na izborima bilo tek 20-ak ljudi, uključujući starije članove HDZ-a te delegaciju iz Splita. Tako nekoć respektabilna organizacija mladeži HDZ-a u Vrgorcu dokazuje da postaje sama sebi svrha. U brojčano stanje na izbornoj skupštini možete se i sami uvjeriti.

No ni u tome nebi bilo ništa čudno da za predsjednika vrgoračke mladeži HDZ-a nije izabran Milan Radomiljac koji već tri godine ne živi u Vrgorcu. Do prije nepunih godinu dana živio je, studirao i radio u Splitu. Da u ovakvih ekstrema ne bude sve tako jednostavno oni su se potrudili da stvar bude još gora i smiješnija. Naime, izabrani Radomiljac odlučio se odseliti iz Splita. I sad će te pomisliti da je odabrao svoj Vrgorac za mjesto preseljenja, no prevarit ćete se. Od ove akademske godine Milan se prebacio sa splitskog pravnog fakulteta na mostarski, što znači da studira i živi ne samo u drugom gradu i drugoj županiji već u drugoj državi. Informaciju nam je potvrdio tajnik mladeži HDZ-a grada Splita Ivan Jagnjić.

Istina je da se kolega Radomiljac prebacio na Pravni fakultet u Mostar i da je tamo nedavno iznajmio stan – kazao nam je Jagnjić objašnjavajući da Radomiljcu neće biti teško obnašati dužnost obzirom da mu je to “blizu kuće”.

Radomiljac angažiran na poslovima u Županiji
Prema našim izvorima Radomiljac je bio angažiran preko studentskog ugovora na poslovima u Splitsko-dalmatinskoj županiji za što mu je isplaćivana naknada. Informaciju da je Radomiljac radio u Županiji potvrdio nam je tajnik splitske gradske mladeži Ivan Jagnjić koji vezano za natječaj i njegov angažman nije imao više informacija. Obzirom na Radomiljac nije završio fakultet i da nije visoko obrazovan nije nam jasno kako su njegove “stručne” kompetecije pomogle u radu Upravnog odjela za turizam i pomorstvo u kojem je radio. Ostaje nejasno i tko je upravo njega odabrao kao studenta koji ima kompetencije za rad u Županiji i po čemu se on razlikuje od 10 tisuća drugih redovitih studentata splitskog Sveučilišta. U istom periodu kada je radio za Županiju Radomiljac je izabran u Savjet mladih iste te Županije. Prije nego što je počeo raditi u Županiji Radomiljac se predstavljao kao jedan od voditelja i organizatora zabava u klubovima Kauri i Tropic koji je ugostio niz narodnjačkih zvijezda iz Srbije. Njegovo ime i broj telefona za rezervacije raznih “koncerata” još se može pronaći na društvenim mrežama spomenutih klubova.

Član Savjeta u Županiji, predsjednik u Vrgorcu, a živi u Mostaru
Kao što smo već istaknuli, Radomiljac je član Savjeta mladih u SDŽ, predsjednik je mladeži HDZ-a Vrgorac, a prije nepunih mjesec dana odlučio se za život u drugoj državi. Obzirom da nam na pozive i poruke nije odgovarao, nije nam poznato je li podnio ostavku u Savjetu mladih te je li i kada prekinuo raditi u Županiji.

Marina Matković se ne javlja
Na izbornoj skupštini u Vrgorcu bila je potpredsjednica županijske mladeži Marina Matković koja se u kuloarima spominje kao kandidatkinja za predsjednicu županijske mladeži HDZ-a. Hoće li Matković uspjeti na tom mjestu nasljediti najrastrošnijeg saborskog zastupnika iz Dalmacije i podržava li ovakve izbore u Vrgorcu pokušali smo saznati od nje same. Na pozive i poruke nije odgovarala, no vjerujemo da ćemo doći i do tih odgovora.

HDZ u Vrgorcu sve lošiji i lošiji
Podsjetimo, u drugom krugu prijevremenih izbora 2016. godine u Vrgorcu za novog gradonačelnika izabran je Ante Pranić s Nezavisne liste mladih. Pobijedio je tada HDZ-ovu kandidatkinju Nadu Jelavić i tako prekinuo 25-godišnju vladavinu HDZ-a u tom gradu. Na sljedećim izborima održanih nakon nepune godine dana, Pranić je drugu HDZ-ovu kandidatkinju dobio već u prvom krugu. HDZ je samo u toj godini izgubio više od 300 glasova birača u Vrgorcu, a kako je krenulo, gubitak novih 300 već je na pomolu…

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */