Život & Kultura Kultura

KLIS // Na otvorenoj sceni kliške tvrđave odigrana sjajna drama “Kako Život”

Sinoć je na otvorenoj sceni kliške tvrđave odigrana sjajna drama Nine Mitrović ‘Kako život’  u produkciji kazališta Moruzgva. Ulaz je besplatan.

“Kako život” odvija se u staračkom domu. Tamo nas spreme ili se spremimo u tzv. trećoj životnoj dobi. Na tom dijelu svoga krivudavoga meandra rijeka života očekuje ušće iza svakog zavoja. Tu su posljednji slapovi i posljednja jezera u našem slatkovodnom koritu izdubljenom veličanstvenim zakonom gravitacije. I to uopće nije depresivan tijek. Dapače! Tamo se i voli i vodi ljubav, i svađa se i miri, čak i tulumari. I tamo se živi. Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami Nine Mitrović, izazivat će vam katarzični koktel smijeha i suza. To je dragocjen smijeh jer pobjeđuje strah od zloglasnog konačišta starosti. I te suze su korisne. One natapaju usahle njive naših inhibicija. Smijat ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece i sebe i svoje uloge u priredbi života.

Prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva, svim prisutnim dali su odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */