Svijet

Kineska sportska delegacija stigla u Hrvatsku i poklonila se Draženu Petroviću: Bio je najveći igrač svih vremena!

Kineska košarkaška delegacija predvođena direktorom jedne od najvećih košarkaških liga svijeta – CBA lige Zhang Xiongom stigla je u Hrvatsku. Predstavnici sve jače lige svijeta u Hrvatsku su stigli na poziv profesora Damira Knjaza s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te organizatorice Zadar Basketball Tournamenta Zdenke Zrilić, piše Sportnet.hr.

Odmah nakon slijetanja u Zagreb, delegacija se uputila u Muzej Dražena Petrovića u kojem ih je dočekala Biserka Petrović. Iako su mnogo znali o Draženu, direktor CBA lige i njegova pratnja bili su vidno uzbuđeni i emotivni pri susretu s Draženovom majkom. Nakon pozdrava i prvih riječi, Zhang Xiong je prenio gospođi Petrović divljenje koje on kao i cijeli svijet košarke u Kini osjećaju za Dražena. Nakon razgledavanja muzeja delegacija je pogledala film o Draženu nakon kojeg su ostali vidno emotivno dirnuti.

Zhang Xiong pozvao je gospođu Petrović u posjet Kini, poklonio je poseban šal koji simbolizira ljubav i pozitivne osjećaje te broš kineske košarkaške lige. Tom prilikom upisao se i u knjigu dojmova, istaknuo je Dražena kao najvećeg igrača svih vremena. Za uspomenu na Dražena kineska je delegacija dobila repliku Draženovog reprezentativnog dresa koji će biti izložen u službenim prostorijama CBA lige. Ona je najjača košarkaška liga Azije, igra se u dvije divizije i broji 20 klubova. Neki od igrača iz ove lige svoju su karijeru nastavili u NBA ligi, a mnogi su se i vratili te danas igraju za neke od najvećih kineskih klubova, piše Sportnet.hr.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */