PLUS Dalmacija

KAŠTELA // Održan okrugli stol na temu zbrinjavanja beskućnika

Udruga sveti Jeronim u Gradskoj vijećnici održala je okrugli stol pod nazivom “Stambene zajednice” koji je organiziran u okviru trogodišnjeg programa razvoja širenja socijalnih usluga u zajednici od 2017.-2020. pod nazivom „Dan po dan do socijalne uključenosti“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radi se o nastavku programa koji je započeo 2014. godine pod nazivom „Edukacijom do reintegracije“.

Okrugli stol, u kojeg su se uključili predstavnici udruga i institucija iz svih krajeva Hrvatske, otvorio je predsjednik Udruge sveti Jeronim Srećko Radan koji je prisutne ukratko upoznao s radom udruge i njezinim djelovanjem kroz ovih 15 godina koliko već postoji.

Mirjana Jančijev, iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su u rješavanje problema beskućništva uključene brojne udruge, volonteri, ali i gradske i županijske vlasti. Pohvalila je i rad Udruge sveti Jeronim kao i solidarnost institucija s problemom beskućništva na ovom području.

– Grad Kaštela je poput ostalih partnera, prepoznao napore Udruge sveti Jeronim jer se samo zajedničkim snagama mogu postići pozitivni pomaci u našem društvu. Cilj svakoga od nas je da se broj beskućnika smanji, a Udruga je svojim radom omogućila mnogim korisnicima da stanu na svoje noge i pronađu posao. Grad je, zajedno s udrugom, prije pet godina otvorio prihvatilište za beskućnike u Gomilici. Prihvatilište vodi udruga, a grad je ustupio prostor. Za rad udruge sredstva se izdvajaju iz gradskog proračuna, a u cijelu priču uključen je i Grad Solin. Za dodatne programe, u kojima sudjeluju beskućnici, uključeno je i Ministarstvo socijalne politike, kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

O dobrim primjerima iz prakse o zbrinjavaju beskućnika, među ostalim i stambenim zajednicama, ovog su dana govorili Zvonko Mlinar iz Hrvatskog Crvenog križa, potpredsjednik Hrvatske mreže beskućnika , kao i Petra Bratoš, asistentica na projektima u Centru za razvoj neprofitnih organizacija.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */