U kužini

ZA JUTARNJE OSVJEŽENJE // Nectarine Ginger Smoothie

Foto: Lorena B.

Đumbir svakako zavređuje našu pozornost. Preporučamo da obogatite svoj život daškom egzotike i otkrijete zbog čega ovaj korijen mnogi nazivaju lijekom na tanjuru.

U narodnoj medicini koriste se svježi oguljen đumbirov korijen i mljeveni đumbir dok se u gastronomiji osim korijena koristi đumbir u prahu. Na tržištu je dostupan i đumbir u šećernom sirupu koji je prikladan dodatak slasticama s čokoladom, sladoledima, kremama i nadjevima za kolače te kao dekoracija sočnim azijskim kolačima. Može zamijeniti med u mnogim jelima, a također je izvrsna dopuna plati sireva. Kandirani đumbir može se konzumirati sam ili koristiti u pripremi različitih slastica.

Za pripremu ove poslastice potrebno vam je :

-2 nekatarine

-2 žličice ribanog đumbira

-1 mrkva

-sok od pola limuna

-1/2 smrznute banane

-malo kurkume

-mljeveni lješnjak za dekoraciju.

Sve sastojke stavite u blender te blendajte dok ne postignete željenu konzistenciju te posšite mljevenim lješnjakom.

 

 

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */