SPORT Vaterpolo

JUG PROTIV JADRANA BRANI REGIONALNI NASLOV // Trener Jadrana Ivan Asić: “Oni su veliki favoriti, ali čuda u sportu se događaju”

U Dubrovniku se igra završni turnir Triglav regionalne vaterpolske lige. Polufinale u 18.30 igraju Jadran Carine (Herceg Novi) i zagrebačka Mladost, a u 20 sati Jug CO i Jadran (Split). Finale je u subotu u 20 sati.

– Velika je stvar osvojiti još jedan trofej. Splitski Jadran je napravio iskorak kroz ovu sezonu, imaju bolju momčad u odnosu na proteklih desetak sezona. Krenuli su malo slabije, imali su problema s ozljedama glavnih igrača Šetke i Krapića, ali sad su se posložili. Momčad Jadrana shvaćamo najozbiljnije, siguran sam i radi njihovog trenera i radi kluba i radi samih igrača da dolaze u Dubrovnik s najavom osvajanja trofeja. Završni turnir će sigurno biti neizvjesniji nego prošle godine jer sve četiri momčadi imaju ambicije i mogućnosti osvojiti trofej. Mi smo, naravno, favoriti, i zbog kvalitete i zbog domaćeg bazena. Forma nam ove godine malo varira, ali smo u regionalnoj ligi bili vrlo dominantni, nadam se da ćemo s tim nastaviti i na Final Fouru, rekao je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

PLUS:  PRVENSTVO HRVATSKE U VATERPOLU // Jug poveo 2:1 u pobjedama protiv Mladosti

– Jug je apsolutni favorit za osvajanje ovog završnog turnira, sve drugo bi bila senzacija. Ali čuda se u sportu događaju i ne treba gubiti nadu. Dat ćemo sve od sebe i, ako nam se ukaže šansa, pokušati je ugrabiti. Za nas je sam plasman na završni turnir lijep uspjeh, do sada nijednom splitskom klubu ovo nije uspjelo. Dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu. Ako Jug CO odigra malo ispod svog nivoa, nastojat ćemo to iskoristiti. Četiri puta su nas dobili ove sezone, pokazali su da je kvaliteta na njihovoj strani. Ali mi rastemo iz utakmice u utakmicu, vjerujem da ćemo im u najmanju ruku pružiti dobar otpor, izjavio je trener splitskog Jadrana Ivan Asić.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */