Hrvatska

JOSIPOVIĆ OPET IMA PREDSJEDNIČKIH AMBICIJA: Upustio bih se u kandidaturu

Dok dvije stranke – GLAS i Naprijed Hrvatska – napreduju s pregovorima o mogućem ujedinjenju, potiho se spominje i mogućnost ponovne kandidature Ive Josipovića, šefa stranke Naprijed Hrvatska, za predsjednika Republike.

Josipović je bio predsjednik Republike u mandatu od 2009. do 2014. godine, a potom je u utrci za drugi mandat tijesno izgubio od kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović. U međuvremenu je Josipović napustio matičnu stranku, SDP, te osnovao stranku Naprijed Hrvatska.

Sada se čak spominje kako iz SDP-a pozivaju Josipovića natrag u svoje redove te da bi ga istaknuli za predsjedničkog kandidata. On, pak, kaže kako ga dosad nitko iz SDP-a nije zvao niti pitao za takvo što.

“Ja sam bio predsjednik Republike i eventualno bih se upustio u kandidaturu. Ne kanim lupati glavom o zid”, kazao je Josipović za Novi list.

Pritom se osvrnuo na svoju bivšu stranku koja pokušava vabiti i neke članove njegove sadašnje stranke. Josipović kaže kako je SDP, bez obzira na sadašnje stanje u stranci, ključan faktor na lijevom dijelu političkog spektra pa stoga “ne bio smio dopustiti atomizaciju scene”.

Što se tiče ujedinjenja njegove stranke s GLAS-om, Josipović je za Novi list kazao da bi do toga moglo doći već koncem siječnja. A ako razgovori i ne uspiju, kaže, neće biti mnogo gorčine.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */