PLUS Futsal

JOŠ MALO DO FUTSAL LIGE! Uzbuđenje u momčadi hrvatskog prvaka Novog Vremena Apfel sve je veće

Foto: Matko Begović

Još samo dan ostao je do početka futsal Lige prvaka u Makarskoj! Uzbuđenje u momčadi hrvatskog prvaka Novog Vremena Apfel sve je veće, baš kao i nestrpljenje kod navijača koji će do posljednjeg mjesta napuniti Gradsku dvoranu. Igrači na čelu s trenerom Teom Strunjom finiširaju pripreme i poručuju kako su spremni za srijedu koja im u 20.30 sati donosi prvu utakmicu skupine protiv finskog prvaka Kampuksen Dynama.

Tom je prilikom u hotelu Park u Makarskoj održana konferencija za medije na kojoj su javnosti bili dostupni kapetan momčadi Mate Vuković i jedan od golgetera Vedran Kazazić.

Prevagnut će domaći teren, publika i srce koje nas je nosilo do naslova prvaka Hrvatske. Ne možemo pobjeći od Dinama, ali leže nam. Prolazimo! – kaže Vuković (27), nekadašnji igrač velikog nogometa za Zmaj iz Makarske, Zadar i HAŠK, odakle se vratio u Zmaj zbog mononukleoze. Kasnije je otkrio futsal. Iza njega je 207 službenih nastupa za makarski klub.

Foto: Matko Begović

Osjećate li euforiju u gradu?
– Svi nas po gradu pitaju jesmo li spremni, hoćemo li pobijediti i pitaju za ulaznice, a njih gotovo da više i nema!

Kakvi su suparnici – Dynamo, TMC Tbilisi (Gruzija) i Aktobe (Kazahstan)?
– Dynamo ima dosta reprezentativaca Finske, a izbornik reprezentacije je Mićo Martić, naš najveći stručnjak. Trebamo dobiti kako god znamo, na mišiće. Aktobe je uz nas favorit i želimo da ta treća utakmica bude odlučujuća. „Snimat“ ćemo ih u Makarskoj tijekom prve dvije utakmice.

Vuković je dodao:
– Zadnjih mjesec dana pakleno smo radili, a dolaskom Saše Babića dobit ćemo na širini. Dvorana će biti mala s obzirom na interes gledatelja. Sinergija publike i nas pobjednička je formula.

Iz velikog nogometa u futsal preselio je i Vedran Kazazić (25), kojeg je kao tinejdžera iz Zmaja u Dinamo htio dovesti pokojni Josip Kuže. No i Vedrana je put odveo u futsal.
– Raspoloženje je u momčadi sjajno i jedva čekamo da sve krene. Ovo je jedan od najvećih sportskih uspjeha u povijesti grada. Borit ćemo se do zadnje kapi znoja kako bismo prošli među 16 u Europi. Ne smijemo podcijeniti Dynamo i Tbilisi, oni su prvaci svojih država.

Ali, ipak ste favoriti u ta dva susreta?
– Jesmo, domaćini smo. Neće biti jednostavno, ali moramo uzeti svih šest bodova i onda protiv Aktobea odlučivati o prolazu.

Podrška s tribina jako vam je važna?
– Apsolutno. Zna se kakvi su naši navijači. Vjerujem u njih, a nadam se i oni u nas. Uigranost i zajedništvo naše su najveće prednosti. U svlačionici nema podjela, svi smo zajedno već par godina. A naš stil igre ostaje isti, čvrsto i agresivno s visokim presingom – zaključio je Kazazić.

Foto: Matko Begović

Kako smo i istaknuli u više navrata, samo pobjednik skupine prolazi u Elitnu rundu među 16 najboljih momčadi Starog kontinenta.

Liga prvaka (skupina 6 glavne runde) u Makarskoj
Srijeda 3.10. Aktobe – TMC Tbilisi (18), Novo Vrijeme Apfel – Kampuksen Dynamo (20.30).
Četvrtak 4.10. Kampuksen Dynamo – Aktobe (18), Novo Vrijeme Apfel – TMC Tbilisi (20.30).
Subota 6.10. TMC Tbilisi – Kampuksen Dynamo (18), Novo Vrijeme Apfel – Aktobe (20.30).

INFO PODSJETNIK
U tjednu održavanja turnira bit će organizirani brojni zabavno-marketinški događaji kako bi cijeli grad živnuo. Centralni je događaj 2. listopada (utorak) u 19 sati u gradskoj kavani Romana u Makarskoj gdje će se održati party dobrodošlice. Pozvane su gostujuće momčadi, službene osobe, predstavnici medija, sponzori i svi ljudi koji su pomogli i još uvijek pomažu klubu, kao i poznate osobe iz svijeta sporta, politike, zabave… U hotelu Biokovo bit će održan Podravka Gastro show 5. listopada (petak) u 19 sati, a istog dana u 22 sata u jednom od lokala u Makarskoj na rasporedu je i zabavni program.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */