U kužini

JEDNOSTAVNO I UKUSNO // Čokoladni kolač za svako godišnje doba

Namirnice:

Za kolač:

80 g brašna

125 g čokolade za kuhanje

125 g maslaca

125 g šećera

3 jaja

1 paketić kvasca

1 prstohvat soli

Krema:

2 dl ohlađenog punomasnog vrhnja za šlag

1 vrećica vanilin šećera

1 vrećica kremfiksa

PRIPREMA: Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izrežite čokoladu i maslac i rastopite ih u tavi na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Pomiješajte čokoladu i maslac s brašnom i praškom za pecivo (po mogućnosti i prosijati da se izbjegne stvaranje grudica), šećer, sol i na kraju žumanjke. Umutite snijeg od bjelanca i lagano ga dodajte tijestu za biskvit. Maslacem podmažite kalup i ulijte tijesto u njega. Biskvit pecite 25 min na 180 ° C.

Glazuru pripremite tako što ćete dobro ohlađeno vrhnje umutiti mikserom u čvrstu kremu. Dodajte vanilin šećer i kremfix i dobro umutite mikserom.

Kada se kolač ohladi, izrežite ga i poslužite sa kremom.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */