Shopping & Stil

JEDINSTVENI I POSEBNI // Virtualna šetnja kroz labirint splitskog dućana

Šetajući strogim centrom grada, umorni od posla i vrućine, a u potrazi za zanimljivim detaljima koji će krasiti našu redakciju, pažnju nam je privukao vrlo zanimljiv izlog dućana smještenog u prostoru bivšeg poznatog splitskog restorana Sarajevo.

S obzirom na prirodu našeg posla, vrlo brzo smo stupili u kontakt s vlasnicima te kroz vrlo ugodan razgovor doznali kako do sada nisu imali dućan na području Splita i okolice. Upravo stoga su se odlučili krenuti s poslovanjem iz svog grada, obzirom da ipak najbolje poznaju potrebe svojih sugrađana, a cilj im je proširiti se na velike trgovačke centre na području cijele Hrvatske, a tko zna možda i u inozemstvu.

Kada smo “zavirili” u prostor u Domaldovoj 4, prvo što smo uočili je specifičnost prostora u kojem se nalazi, napravljen poput labirinta koji vas navodi da prođete kroz svaki odjel prije nego vas dovede do kraja putanje. Ipak, najupečatljiviji dio su svakako stupovi koji sežu još iz 14. stoljeća, za koja se vjeruje se da su djelo velikog Juraja Dalmatinca.

Tvrtka Berliner je osnovana upravo u Splitu i već se preko 25 godina bavi veleprodajom i maloprodajom, a upravo je JamJam prvi dućan kojim kreću s novim konceptom koji se u potpunosti razlikuje vrstom robe i svojom pričom od ostalih.

– Ono što naše ljude asocira na taj prostor je bivši restoran Sarajevo koji je posebno mjesto za naše starije sugrađane i upravo zbog toga nas svakodnevno pitaju u čudu kako to da nije novi restoran otvoren u tom prostoru. Možda se i vi pitate isto, ali potaknuti tržištem u gradu uvidjeli smo da upravo asortiman koji JamJam nudi je ono što nedostaje u ponudi. Naglasak stavljamo na školski i uredski asortiman koji je prilično zapostavljen obzirom na nedavna zatvaranja nekih od najstarijih knjižara u gradu. JamJam je rezultat ispitivanja tržišta i potreba “našeg svita” za proizvodima po europskim standardima kvalitete, vizualno privlačnim ali u isto vrijeme cijenom svakome prihvatljivim. Uz poman odabir asortimana još boljem iskustvu kupovine pridonosi i ambijent za koji s ponosom možemo reći da je jedan od rijetkih, ako ne i jedini ovakav u gradu zbog svoje povijesti i arhitektonskih rješenja, doznajemo kroz razgovor.

Malo nam je teško sročiti što se sve može pronaći u JamJam-u pa možda najbolje da Vas pokušamo kroz tekst riječima prošetati kroz prostor kao da ste upravo u njemu, a ukoliko Vam nije do čitanja jednostavno pogledajte galeriju slika i pogledajte o čemu se radi.

Ovaj koncept dućana volimo nazivati shopping lunaparkom jer zaista smatramo da je šetnja kroz njega kao jedna uzbudljiva vožnja u kojoj ne znate što ćete iduće ugledati. Prolaskom kroz ulazna vrata dočekati će Vas asortiman koji će možda veću zanimanje pobuditi kod turista nego “našeg svita” jer su za njih pripremili odabrane suvenire sa posebno velikim izborom suvenira od lavande koji svojim mirisom ali i estetikom ne mogu proći nezapaženo.

Samo nekoliko koraka dalje dio je koji ćete često viđati u drugom izdanju, radi se naime o odabranim proizvodima koji se mijenjaju ovisno o dobu godine, a sad su već u pripremama za božićnu kolekciju. Tada dolazimo do dekoracija za dom, od ukrasnih kutija, lončanica, eteričnih ulja pa sve do mirisnih i raznobojnih svijeća čija cijena je daleko pristupačnija od proizvoda te vrste koje možete naći na drugim mjestima, a sve u skladu sa europskim standardima i pažljivo biranom vizualnom estetikom.

Školski i uredski asortiman, jedan je od njima najdražih odjela unutar dućana u kojem možete pronaći sve sitnice kada krenu pripreme za školu. Ukoliko postoje ljubitelji slikanja među našim čitateljima, oni mogu pronaći slikarska platna, tempere, kistove i sličan pribor upravo na ovom odjelu.

Još nismo stigli ni do polovice dućana ali nadamo se da Vas je barem jedan dio asortimana privukao i pobudio želju da ih posjetite. Kada dođete do odjela za kuhinju i kupaonicu tu je zaista teško nešto izdvojiti ali potrudili su se da sve sitnice koje Vam trebaju upravo tu pronađete, a osim sitnica, u ponudi se nalazi i stakleno i keramičko posuđe te staklene boce za ove vruće dana.

U posebno odvojenom dijelu velik je izbor igračaka i podvodaca za drage im kupce koji imaju pse. Uz to možete pronaći i putni pribor poput oznaka za prtljagu, malenih bočica za put, jastuka za spavanje u vožnji itd. Zatim će Vas dočekati pribor za šivanje potreban svakom kućanstvu za brze popravke. Svakako najzabavniji dio je odjel na kojem možete pronaći sve za proslave, od balona do velikog izbora rođendanskih svijeća za koji zaista nismo sigurni ima li negdje na jednom mjestu veći izbor.

Tu je također i craft dio koji je dio njihovih kupaca s posebnim zadovoljstvom dočekao jer uistinu nude pregršt izbora za one koji vole stvarati svojim rukama. Ova Vaša i naša šetnja završava izborom igračaka za naše drage mališane i bogatom ponudom posebnih slatkiša koji su nepcu i oku ugodni.

Mi smo svoje košarice napunili do vrha, sada je red na vama da napravite isto.

Besplatno oglašavanje

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */