PLUS Split

Jedina cura u splitskoj bandi je odigrala specijalnu ulogu u pokušaju likvidacije, trebala je dobiti hrpu love

Foto: MUP

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i izbjegavanja utjecaja na svjedoke uhićenim pripadnicima zločinačke udruge pod vodstvom 34-godišnjeg Željka Rajićaiz Splita određen je istražni zatvor, piše Slobodna Dalmacija.

U istražnom zatvoru su zadržani i zbog posebno teških okolnosti počinjenja nedjela koje su dovele do uznemirenja javnosti što je osnova koji se primjenjuje samo za kaznena djela za koja je zapriječena dugotrajna kazna zatvora, što je u ovom slučaju pokušaj ubojstva Joze Čabraje prošlog utorka navečer kraj ambulante u Kaštel Sućurcu.

U rješenju o provođenju istrage splitskog USKOK-a, šefu kriminalne grupe i ostalim sedam uhićenih prijeti kazna od najmanje deset godina do dugotrajnog zatvora jer su osumnjičeni za najtežu kvalifikaciju počinjenja kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja, a zamjenica ravnatelja splitskog USKOK-a Natalija Petković, pokrenula je istragu zbog tri pokušaja ubojstva od kojih je jedno teško ubojstvo, zatim nanošenja teških tjelesnih ozljeda te oštećenja tuđe stvari.

40 tisuća eura

Prijavljeni su 34-godišnji Željko Rajić, 29-godišnji Ante Vučak kao glavni izvršitelj napada vatrenim oružjem te je prijavljen za sve pokušaje ubojstva, a zatim redom: 38-godišnji Petar Vuknić, 21-godišnji Robert Žuvela , 23-godišnji Duje Pivčević, 26-godišnji Tomislav Živković i 26-godišnji Tonči Mikelić.

Djevojka Tončija Mikelića, 22-godišnja J.R., služila je kao mamac za Jozu Čabraja i prijavljena je zajedno s Vučkom, Mikelićem te Žuvelom i Vuknićem jer je trebala s njima podijeliti 40 tisuća eura koliko je Duje Pivčević platio za ubojstvo Čabraje.

Osim Tomislava Živkovića koji je za sada nedostupan, ostali su dovedeni pritvorskom nadzorniku nakon ispitivanja u policiji.

Policijska akcija kodnog imena Smart

Slučaj nije okončan otvaranjem istrage i određivanjem istražnog zatvore jer se kriminalističko istraživanje nastavlja. Koordinirana akcija kodnog imena “Smart” policije i regionalnog ureda USKOK-a započela je prije više mjeseci tajnim mjerama nadzora. Čelnik splitskog policijskog Uskoka Ivan Kasum potvrdio je kako je akcija započeta zbog širokog spektra kaznenih djela, ali su glavni i osnovni razlog bila ona protiv života i tijela.

Počeli su divljati

Prema podacima koji su izneseni na konferenciji za medije Policijske uprave splitsko-dalmatinske može se zaključiti kako je do uhićenja Rajića i njegovih ljudi došlo prije nego je planirano, zbog ponovljenog pokušaja ubojstva Joze Čabraje te sve većeg divljanja članova bande. Iako su prethodno navedni članovi skupine prijavljeni za krvne delikte, policija je i dalje usmjerena na druga teška kaznena djela.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */