Hrvatska

JEDAN OD BORGOVA SE IZVUKAO: Hrvatska odvjetnička komora odbacila prijavu protiv Šavorića

Odvjetnička komora odbacila je prijavu u postupku koji se vodio protiv odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine koja je same sebe nazvala Borgovima.

Ta je grupa u tajnosti i pod paskom bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić kreirala lex Agrokor. Komora je odbacila prijavu protiv Šavorića, ako je ruska VTB banka zastupala stav da je odvjetnik prekršio odvjetničke odredbe, doznaje N1.

Istodobno zastupao VTB banku i bio član radne skupine
Šavorić je istovremeno bio pravni zastupnik VTB banke i član radne skupine koju je oformila Vlada RH. Ista je u odgovoru Komori zastupala stav da je BORG bio formalna radna skupina Vlade. USKOK je u svojem mišljenju naveo da o slučaju Lex Agrokor i skupine Borg nije pokrenut nikakv postupak državnog tužiteljstva, dok je VTB zastupala stav da je Šavorić kriv jer je istodobno zastupao i VTB banku i bio član radne skupine.

Odvjetnička komora od VTB-a je tražila dostavu punomoći o zastupanja, no prije nego što je banka dostavila dokumente, postupak je obustavljen, a prijava odbačena uz objašnjenje da VTB nije pravovremeno dostavio tražene dokumente.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */