PLUS Hrvatska

Javila se ministrica Žalac i pokušala je objasniti zašto nije imala vozačku. Ostavku ne spominje.

Screenshot: YouTube

MINISTRICA regionalnog razvoja Gabrijela Žalac u subotu ujutro sudjelovala je u prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđena djevojčica.

Nakon predizbornog derneka u Lici u petak navečer, ministrica Žalac vratila se kući u Vinkovce. U subotu oko deset sati ujutro autom je nedaleko svoje kuće u Vinkovicima naletjela na curicu koja je s teškim ozljedama prvo završila u vinkovačkoj, a onda je prevezena u osječku bolnicu.

Policija je popodne, nakon što je završen očevid, priopćila da je ministrica autom upravljala bez važeće vozačke dozvole. Kazali su i kako je alkotestirana nakon nesreće te da nije bila pod utjecajem alkohola.

Ministrica je u subotu poslijepodne posjetila djevojčicu u bolnici, ali je izbjegla novinare. U subotu kasno navečer, oglasila se putem svog Facebooka.

Kazala je kako je posjetila djevojčicu u bolnici, zahvalila Bogu i priznala da joj je istekla vozačka dozvola. No, zanimljivo, Žalac nije otkrila kad joj je točno istekla vozačka dozvola, već je samo kazala kako je nije produžila.

“Nakon ovog nesretnog dana, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće. Posjetila sam svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja. Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak. Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu”, napisala je Žalac.

Dakle, osim priznanja da nije produžila vozačku dozvolu, ministrica u hrvatskoj vladi javnosti nije objasnila zbog čega je sjela u automobil s nevažećom dozvolom. Također, nije otkrila ni kada joj je vozačka dozvola istekla. Nije spomenula ni ostavku.

Iako Gabrijela Žalac nije smjela voziti automobil jer nije imala valjanu vozačku dozvolu, iz vlade smatraju da ona ne treba dati ostavku, piše Index.

“Nije podnijela ostavku niti se to očekuje od ministrice. Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah podmirila i to nema veze s nesrećom. Premijer se čuo s njom i svi smo potreseni”, rekao je glasnogovornik vlade Marko Milić u subotu popodne i dodao: “Radi se o nesreći koja se može dogoditi svakome.”

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */