PLUS Dalmacija

JAMBO OSLOBOĐEN U AFERI SUŠA: Ja sam katolik pa ću oprostiti, ali nikada neću zaboraviti

Stipe Gabrić Jambo, bivši gradonačelnik Metkovića, nije kriv u aferi “suša”, odlučio je tako županijski sud u Karlovcu, potvrdivši presudu prvog stupnja i Jambinu nevinost u sudskom postupku koji se protiv njega vodio zbog nenamjenskog trošenja državnog novca i krivotvorenja službenih isprava.

Sada će mu na ime sudskih troškova država, odnosno porezni obveznici, zbog izgubljenog spora morati platiti više od pola milijuna kuna.

“Zbog ove optužnice ja, moja obitelj i prijatelji imali smo puno problema. Ali svima opraštam. Ja sam katolik pa ću oprostiti, ali nikada neću zaboraviti. Nisam euforičan. Imam još kaznenih prijava s političkim potpisom, ali ja sam legalist jer nitko nije kriv dok ga ne osude”, zaključio je Stipe Gabrić Jambo za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo, država je na račun grada 2003. godine uplatila proračunski novac koji se trebao podijeliti lokalnim poljoprivrednicima za ublažavanje šteta od elementarne nepogode-suše, koja je te godine pogodila dolinu Neretve, a Jumbo ga je raspodijelio fiktivnim poljoprivrednicima, koji su se kasnije odrekli tog novca u korist grada Metkovića te je Stipe Gabrić Jambo s tim novcem kupio zgradu Poduha u središtu Metkovića u kojoj su danas smješteni Prirodoslovni Muzej te gradska knjižnica i čitaonica.

Zbog tog događaka Jambo je smijenjen s mjesta gradonačelnika, a vlada tadašnjeg premijera, Ive Sanadera imenovala je povjerenika te se za Jambom raspisala Interpolova tjeralica nakon čega se sklonio u Crnu Goru. Na sljedećim izborima se vratio te preuzeo vlast ne bi li vladao sve do 2013. kada je izgubio od Mosta. Smatra se kako je kazneni postupak uveliki pridonjeo tome što je izgubio vlast u Metkoviću.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */