PLUS Hrvatska

IZVANREDNA VIJEST! U Pagu otac bacio četvero djece s prvog kata, dvoje djece je teško ozlijeđeno!

foto: ilustracija

54-godišnji muškarac jutros je svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće u Pagu u ulici Josipa bana Jelačića. Kako doznaje Radio Zadar radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačena su s visine oko 6 metara. Prema njihovim informacijama riječ je o “problematičnoj obitelji koja se doselila u Pag”.

Dvoje djece teže ozlijeđeno

Dvoje starije djece je teže ozlijeđeno, dvoje mlađe djece je lakše ozlijeđeno.

“Dvoje djece teško je ozlijeđeno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje je izvan životne opasnosti. Još uvijek traju pretrage”, rekao je Hini dr. Čulina. Više detalja o zdravstvenom stanju djece bit će objavljeno u 12 sati, na izvanrednoj konferenciji za novinare u zadarskoj Općoj bolnici.

“Otac  je s drugog kata bacio četvero svoje djece. To je jedna problematična obitelj kod koje je već intervenirao Centar za socijalnu skrb. Prema informacijama kojima raspolažem, dvoje djece je životno ugroženo, a dvoje je lakše ozlijeđeno. Na teren su izašle dvije ekipe, jedna s Paga i  jedna Zavoda Ličko-senjske županije, ispostava Novalja. Naši su preuzeli dvoje teže ozlijeđene djece”, rekao je Predrag Orlović za Antenu Zadar, ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije.

Obitelj je iz unutrašnjosti

Kako doznaje Index, obitelj je inače iz unutrašnjosti Hrvatske, a kao podstanari žive u Pagu već više godina. U kući je u vrijeme događaja bila i 43-godišnja majka. Doznali smo i da je muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Doznali smo da su prije desetak godina došli iz Virovitice.

“U ovom trenutku ne možemo, niti želimo komentirati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u tijeku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama”, kazali su Indexu iz Kampa.

Otac priveden

“Jutros u 06,47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu sa prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece. Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao  i djelatnici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć. Djeca su potom kolima HMP-i prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu. Muška osoba u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije. Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece”, priopćila je policija.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */