PLUS Hrvatska

Izdan alarm zbog niskih temperatura. Snijeg stiže u nizine i Dalmaciju

Za razliku od ponedjeljka u kojem smo imali i oblaka i sunca, i kiše i snijega, ponegdje i munja, gromova i tuče, jučerašnji dan je bio meteorološkim pojavama znatno siromašniji.

Nakon u mnogim mjestima najhladnijeg jutra u dosadašnjem dijelu ožujka, sutra ujutro bit će većinom još hladnije, uz česti mraz. Prijepodne će još biti suho i barem djelomice sunčano, u nekim nizinama uz kratkotrajni mraz te uz jugozapadnjak i jugo, a poslijepodne slijedi naoblačenje, zatim i mjestimična kiša, u gorju i snijeg, kojeg kasnije može biti i u nekim nizinama, osobito u unutrašnjosti Dalmacije, piše Zoran Vakula za HRT.

Oborine su ponegdje moguće i tijekom četvrtka i petka, kada će ponovno biti sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, na Jadranu i jake bure i tramontane, a za vikend ponovno jugozapadnjak i jugo, uz većinom suho i sunčano vrijeme te novi osjetniji porast temperature.

Zbog niskih jutarnjih temperatura za sutra je za područje gotovo cijele Hrvatske, osim obale, izdan žuti alarm. Očekuje se da temperature ujutro neće prelaziti 0 stupnjeva.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu jutarnja temperatura biti malo niža od 0°C, a danju će porasti na vrijednosti oko 12°C. Bit će djelomice sunčano, povremeno u Podunavlju i Posavini uz umjeren jugoistočni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj gotovo bez vjetra, no u noći će na sjeveru puhati umjeren jugozapadnjak zbog kojeg će izostati jutarnji minusi. No u južnijim će krajevima jutarnja temperatura biti negativna. Prema večeri oblaka će biti sve više, a u zapadnijim predjelima može pasti i malo kiše.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */