U kužini

Iskoristite jesen i napravite slasnu tortu od bundeve po izvornom američkom receptu

Foto:delikatissen.com

Vrhunac je sezone bundeva, stoga iskoristite je i napravite ovu izvrsnu tortu s kojim ćete zadiviti goste.

Odlična je za prehranu jer je prepuna vitamina A, B6, C i E. Ima nizak udio masnoća, a visok željeza, magnezija i dijetalnih vlakana.

Sastojci:

-bundeva

– 3 šalice brašna

– 2 žličice sode bikarbone

– 2 žličice cimetovog praha

– 1 žličica đumbira u prahu

– 1 čajnu žličicu muškatnog oraščića

– 1/2 čajnw žličice soli

– 2 šalice šećera

– 1 šalicu suncokretovog ulja

– 3 jaja veća

– 1 žličicu ekstrakta vanilije

– 425 g okruglica od čokolade

Sastojci za pokrivanje:

– crna čokolada + kokosovo ulje (za sjaj)

– bijela čokolada

 

Priprema:

Prvo ogulite bundevu i očistite od koštica te je skuhajte. Količina koja će vam biti potrebna za ovaj recept je cca 450 grama ili pola bundeve. Ostatak možete zamrznuti pa iskorititi za neku drugi kolač.

Obzirom da ćete dobiti veliku tortu koristite veliki kalup koji ćete premazati maslacem i pobrašniti.

Zagrijte pećnicu na 175 ºC.

U srednjoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, soda bikarbona, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol.

U velikoj zdjeli, tucite šećer s uljem te dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.

– U smjesu od jaja dodajte suhe sastojke i bundevu miješajući sa špatulom dok se svi sastojci ne sjedine.

– Ulijte smjesu u kalup i pecite 60 minuta na 175 ° C.

– Izvadite iz pećnice i ostavite tortu unutar kalupa dok se ne ohladi.

Rastopiti crnu čokoladu sa žlicom kokosovog ulja i prelijte površinu torte, onda rastopljenom bijelom čokoladom napravite nekoliko krugova i napravite linije s štapom prema unutra.

Izvor: delikatissen.com

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */