Košarka

INTERVJU ZA DALMACIJA PLUS // Domagoj Kujundžić na vrućoj sinjskoj klupi

izvor: Basketball.hr

Splitski stručnjak Domagoj Kujundžić prije tri dana zasjeo je na uvijek užarenu klupu najposjećenije momčadi u Hrvatskoj. Zamijenio je Damira Milačića koji je nakon četiri sinjske sezone otišao u državu u kojoj se proslavio kao igrač, potpisavši za belgijski Kangoeroese.

Kujundžić je relativno nepoznat široj sinjskoj sportskoj javnosti. Poznat je kao odličan trener mlađih kategorija, bio je čak i kadetski prvak Hrvatske 2014. s ekipom KK Splita. Bio je dugogodišnji pomoćnik Piksija Subotića, sadašnjeg trenera Cibone s kojim je surađivao u Splitu i Cedeviti, a samostalno je vodio Omiš, mostarski Student i reprezentacije Hrvatske U-14 i U-15.

S novim trenerom Alkara kratko smo porazgovarali ususret pripremama za sljedeću sezonu.

Treneru, koliko ste zadovoljni trenutnim rosterom Alkara? Na kojim se pozicijama planirate pojačati?

Dosta je igrača otišlo, moramo se boriti odmah od početka. Posljednji je otišao Nikola Gaurina s kojim sam već surađivao u trenerskoj karijeri.  Nikola je odličan momak i igrač i žao mi je što ga nema. Roster se smanjio bitno. Deficitarni smo na poziciji razigravača gdje su otišli Dominović, Boban, još prije Brandon Johnsona. Mi sada moramo naći par potentnih momaka koji će zamijeniti ove koji su otišli i sa eventualno dva kvalitetna pojačanja možemo ponovno bit odlični. Bitno je naglasiti da mi ne možemo ponuditi financijski kao šta mogu neki drugi klubovi, ali možemo obećati igračko napredovanje. Ali kažem, borimo se, stalno smo u kontaktu. Od ovih koji su ostali izdvojio bi Ivana Svalinu koji nam je jako bitan igrač. Pokušat ćemo još u ovom periodu radit na njegovoj fizičkoj spremi, malo ga ojačati, to je momak koji ima ideju i budućnost u košarci. Uz njega, Kristijana Vučića i Šarca, moramo biti optimisti.

Postoji mogućnost da će Alkar nakon sjajnog pojačanja lani u liku Brandona Johnsona ponovno imati američko pojačanje?

Naravno da postoji. Nažalost, u Hrvatska je jako malo tržište, ponavljam da mi ne možemo puno ponuditi financijski  moramo gledati dalje, izvan naših granica. Budite sigurni da će oni igrači koje izaberemo biti prava pojačanja.

Kakva je vaša trenerska filozofija u tom nekom taktičkom smislu? Kakav Alkar na terenu možemo očekivati?

Mi ćemo imati mladu momčad. Pokušat ćemo igrati što brže, pokušat ćemo biti što agresivniji.  Za početak, podignut ćemo intezitet treninga na visoki nivo, a iz tog visokog nivoa dobit ćemo potrebnu energiju za sve naše zamisli. Otprilike, na pripremama ćemo imat 8 treninga tjedno. Trenirat ćemo u dvorani, na gradskom stadionu i u teretani.

Osjećate li pritisak žestokih sinjskih tribina? Pitamo jer neki treneri se upravo s tim pritiskom nisu mogli nositi.

Ne osjećam pritisak zbog Maligana nego mi je iznimno drago što ih konačno imam uz sebe. Znam kolika je i koliko je bezuvjetna njihova ljubav prema Alkaru.  Vjerujem da će oni mene i moju ekipu vrlo brzo podržat. Obećavamo da ćemo se boriti svaki susret, svih 40 minuta. Vidim da oni prihvaćaju igrače koji su jako vješti s loptom, ali i one kojima je glavna snaga borbenost. Toga nama neće nedostajati.

Koji su vaši ciljevi? Imate li neke imperative koji su postavljeni pred vas?

Imperativi ne postoje. Svi su svjesni da je momčad zasad oslabljena. Moj cilj je da Alkar svaki dan bude sve bolji.

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */