PLUS Dubrovnik Dalmacija

INSPEKCIJA JE UTVRDILA PROPUSTE Evo kako je došlo do tragedije u HE Dubrovnik

Foto: PU PG

Inspektorat rada utvrdio je nepravilnosti u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, a prema DORH-u su upućene kaznene prijave, doznaje Dubrovački dnevnik iz više pouzdanih izvora.

Na upit Dubrovačkog dnevnika su iz DORH-a odgovorili kako oni u praksi “niti potvrđuju, niti demantiraju podatke o podnesenim kaznenim prijavama”, a iz Inspektorata rada još uvijek nije stigao odgovor na postavljeni novinarski upit.

Podsjetimo, 10. siječnja u Hidroelektrani Dubrovnik je buknuo požar u kojem je šestoro djelatnika HE-a uspjelo pobjeći dok je troje djelatnika – Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica Zvrko – prema neslužbenim informacijama, pokušalo ugasiti vatru te su ostali odsječeni.

S obzirom na to kako nisu imali izlaza, odlučili su skočiti u odvodni kanal u kojem su izgubili život. Navedeno je povuklo brojna pitanja, pa i ona koja se tiču sigurnosnih uvjeta radnika u hidroelektrani, posebno nakon što je u javnost izašla informacija o tome kako se u neposrednoj blizini nalazio i PVC strop čije je zapaljenje, navodno, izazvalo gust crni dim i naglo širenje požara.

Otkako se dogodila tragedija u hidroelektrani, a od toga je prošlo gotovo mjesec dana, HEP nije sazvao niti jednu konferenciju za medije na navedenu temu, a na konferenciji za medije na kojoj su prisustvovali predstavnici policije i vatrogasaca se nisu pojavili te su svoj izostanak opravdali time što su prisustvovali sprovodu jednom od smrtno stradalih radnika hidroelektrane.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */