PLUS Hrvatska Rukomet

Hrvatska upisala težak poraz, Brazil je zaslužio pobjedu

foto: HRS

Hrvatska je upisala težak poraz od Brazila u prvom kolu glavne runde Svjetskog prvenstva u rukometu, u susretu protiv najlakšeg protivnika u toj fazi natjecanja upisala je poraz i sada ako želi u polufinale mora rušiti Nijemce i Francuze. Sve ono dobro što je napravljeno u Münchenu kompromitirano je u ovom dvoboju, piše Sportnet.

Loš nastup i u obrani i u napadu, ogroman broj golova primljen je bez vratara, igra sedam na šest nije uopće funkcionirala i kao što je Španjolska s takvom taktikom poklonila pobjedu Francuskoj dan ranije, isto je napravila i Hrvatska protiv Brazila. U napadu se javila ogromna nesigurnost, lopte su se gubile kao na traci i Brazilci su to kažnjavali.

Od početka je bilo jasno kako to neće biti jedan od onih lijepih i ugodnih dana. Kada u napadu prodaješ loptu jednu za drugom, ne iskoristiš sedmerac, protivnik se odvoji i jasno je da stvari ne idu svojim smjerom.

Brazil je od početka bio u vodstvu, u obrani je odrađivao odličan posao, u napadu je hvatao odbijene lopte i pobjegao je brzo na 8:3. Hrvatska se pokušavala vratiti, ali za to je trebao barem korektan dan u napadu, ali bilo je daleko od toga. Kako je izgledala, dovoljno govori podatak da je brazilski vratar Almeida u prvom poluvremenu skupio samo tri obrane, a Hrvatska je gubila 17:13.

Očekivalo se da će Hrvatska bolje ući u nastavak susreta, ali ništa od toga. Nastavilo se doslovno u istom ritmu, samo što je Brazil još dobio i pomoć na golu u Tercariolu koji je počeo braniti hrvatske pokušaje.

Langaro je na drugoj strani punio hrvatsku mrežu i malo se situacija popravila kada je na vrata stao Stevanović i obranio nekoliko pokušaja. No Hrvatska ih nije uspjela sve iskoristiti već je i dalje gubila lopte, radila prekršaje u napadu i tek u završnih deset minuta pojavila se nada.

Naime Brazilci su nanizali nekoliko pogrešaka i Hrvatska je brzom serijom golova uspjela smanjiti ns 26:25. Toledo tada postiže važan pogodak i zaustavlja hrvatsku seriju, a nakon toga Brazilci odigravaju odličnu obranu, Tercariol brani pokušaj Bičanića i Thiagus Petrus pogađa praznu mrežu za 28:25 i priči je kraj. Prave prilike za novi povratak nije bilo, piše Sportnet.hr.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */