PLUS Dalmacija

HRT ŠOKIRAO OBITELJ IZ ZADRA // “Banka nas je ovršila bez objašnjenja, i to nakon 13 godina. Nismo ni znali za postupak!”

Protiv Luke Jokića još je 2004. godine donesena pravomoćna presuda zbog koje su mu ovih dana poslali ovrhu za neplaćanje TV pretplate. No, cijela obitelj je u čudu jer nisu znali ni za bilo kakav postupak, ali ni za bilo kakve dugove. Njegova kćer, pak, tvrdi kako da nikakve obavijesti nisu stizale niti od suda niti od Odvjetničkog društva Hanžeković & partneri.

– Nedavno je banka poslala obavijest da su zbog ovrhe zaplijenili 2495,69 kuna. Bez objašnjenja. U Fini saznajemo da je riječ o HRT-u i dugu od 448 kn, koji je do danas narastao pet puta. Operater HRT-a kaže da je riječ o dugu svibnja do prosinca 2003. i da su kod odvjetnika još dvije ovrhe za dugove iz 2004., priča Jokićeva kćer.

Navodi i da je pokušala doznati kako nikad nisu dobili opomenu i da je dobila odgovor: “Ja ne mogu dokazati da smo opomenu poslali, a vi ne možete dokazati da je niste primili.”

Na Općinskom sudu u Zadru je, pak, doznala kako se HRT do 2009., pokušavao naplatiti od tvrtke Termokomerc d.o.o. u kojoj je njen otac radio, a koja je propala 1991. U sudskom spisu čak postoji i zabilješka koju je navela sudska službenica Vesna Pavin, 25. srpnja 2009. u kojoj piše da tvrtka više ne posluje, da je na vratima lokot i da je doznala da tu nitko ne dolazi.

24sata na istom su sudu doznali kako: “Općenito, ako netko nije znao da se protiv njega vodi postupak, onda vjerojatno takvo rješenje nije pravomoćno, pa u tom slučaju svakako da stranka ima pravo žalbe”.

Na HRT-u su se, pak, pozvali na Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka ne želeći davati ikakve podatke. No, poručili su da se pretplatnik može obratiti Radnoj jedinici Pristojba, koja će ga identificirati prema svojim protokolima te potom informirati o obradi njegovih podataka, pa tako i o stanju njegovih obveza te eventualno pokrenutom postupku ovrhe.

U splitskom Potrošaču obitelji ipak savjetuju da angažira odvjetnika.

– Čini se da je ovo spor pravne naravi i da bi odvjetnik trebao provjeriti koji su se pogrešni koraci dogodili kada obitelj kaže da o ničemu nije bila obaviještena. Postoji i zakonska obaveza po kojoj HRT mora čuvati podatke o uplatama pretplatnika neki broj godina, pa možda mogu i tako osporiti ovrhu, kaže Vlado Biljarski iz Potrošača.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */