Split

HRGOVIĆ OBIŠLA GRADILIŠTE // Na Ravnim njivama gradi se dječje igralište, zatvoreni javni bazen…

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović obišla je danas gradilište dječjeg igrališta na Ravnim Njivama kako bi se na licu mjesta uvjerila u tempo radova na ovoj investiciji za koju je iz gradskog proračuna izdvojeno milijun i pol kuna.

Od početka smo govorili kako će gradski proračun za 2018. godine biti usmjeren i na pretvaranje javnih gradskih površina u sportska igrališta za djecu ili dječja igrališta poput ovog koje se gradi pokraj Dječjeg vrtića „Radost“. Dugo vremena ovo je bila zapuštena površina, a sada će biti u funkciji vrtića i odgoja djece, kao i za potrebe djece cijelog kotara. To je dio dugoročnog plana povećanja ovakvih površina u gradu – kazala je zamjenica, među ostalim, dodavši da je Gradu od resornog ministarstva odobreno po natječaju 1,3 milijuna kuna za uređenje infrastrukture i materijalnih uvjeta u gradskih vrtićima.

Što se, pak, tiče ovogodišnjeg upisa u vrtiće, zamjenica je izvijestila kako je u tijeku računalna obrada podataka te se postupak odvija predviđenim tijekom. I predsjednik GK „Ravne Njive“ Mirko Ramljak izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova otkrivši da će građani kotara uskoro dobiti i jedan zatvoreni javni bazen.

Zamjenica Hrgović i predsjednik Kotara Ramljak obišli su i novoizgrađene rampe za osobe s invaliditetom u kvartu koje je izgradilo Vijeće GK Ravne Njive u suradnji s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita. Riječ je o 15 standardnih i 4 velike rampe za invalide na svim važnijim komunikacijama vrijednih 112.133,00 kn bez PDV-a. Na taj način omogućena je veća i bolja pokretljivost osoba s invaliditetom, a ovo je prvi u nizu kotara i mjesnih odbora koji je na ovaj način olakšao život svojih sugrađana s invaliditetom.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */