PLUS Split

Hostelijeri osnovali Strukovnu grupaciju pri HGK u Splitu. Za predsjednicu izabrana Neli Prolić

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Split osnovana je Strukovna grupacija hostelijera, a s ciljem organiziranja i povezivanja članica iz ove djelatnosti radi unaprjeđenja poslovanja te promicanja i zaštite zajedničkih interesa.

Za predsjednicu Strukovne grupacije izabrana je direktorica Lavčević-hotelijerstva d.o.o. (Hotel Dujam & Omladinski hostel) Neli Prolić, dok su zamjenici predsjednice vlasnica tvrtke Terpsihora d.o.o. (hosteli Backpackers Fairytale i Wonderful World) Antea Ćurin te vlasnik Hostela Split, Šime Pletković. Poslovna tajnica Grupacije je Sanja Baković iz HGK – Županijske komore Split.

Osnivanjem ove grupacije u ŽK Split je Udruženje hostelijera HGK, koje djeluje na nacionalnom nivou nešto više od dvije godine, dobilo svoj pandan na županijskom nivou.

Hostelijerstvo u Hrvatskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji doživljava svoj rast i razvoj zadnjih desetak godina. U Splitsko-dalmatinskoj županiji u prošloj je godini bilo 76 hostela, što je za 6% više u odnosu na godinu prije.

Na sjednici je istaknuta potreba zajedničkog djelovanja prema nadležnim institucijama u svrhu prilagodbe propisa, omogućavanja lakšeg pronalaska radne snage te ostale problematike specifične za djelatnost.

Međusobna suradnja je po mišljenju svih sudionika iznimno potrebna kako bi se, uz rješavanje aktualne problematike, poslovanje i kvaliteta hostela u Splitsko-dalmatinskoj županiji podigli na višu razinu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */