PLUS SPORT Tenis

HOĆE LI ČILIĆ I DRUŠTVO ZAIGRATI NA POLJUDU? // “Igrači su jasno rekli što žele, sada se čeka konačna potvrda”

foto: AFP

Hrvatski teniski savez (HTS) je od Međunarodnog teniskog saveza (ITF) zatražio i dobio odgodu roka za određivanje domaćina polufinalnog susreta Davis Cupa protiv SAD-a, koji je na rasporedu od 14. do 16. rujna, priopćili su iz Saveza.

Navode kako je novi krajnji rok za prijavu mjesta održavanja je 30. svibnja te da su najizgledniji kandidati su gradovi Split i Zadar (samo ako se igra u dvorani).

– Izbornik i igrači hrvatske reprezentacije iskazali su želju da se protiv SAD-a igra na zemlji na otvorenom. To organizaciju ovog susreta čini složenijom i skupljom, jer osim samog igrališta treba izgraditi tribine i svu neophodnu prateću infrastrukturu, primjerice na Žnjanu, ili nogometnom stadionu na Poljudu. HTS se zato obratio Vladi Republike Hrvatske molbom za sufinanciranjem, što je dočekano pozitivno te se čeka konačna potvrda, stoji u priopćenju.

Ističu i da susret s Amerikancima ima sportski značaj polufinala svjetskog prvenstva u tenisu i da je to prilika da se u slučaju pobjede Hrvatska drugi put u posljednje tri godine nađe u finalu Davis Cupa i osvoji drugi put u povijesti toliko željenu “salataru”.

– Kako se ovog ljeta očekuje odluka ITF-a o promjeni formata Davis Cup natjecanja, moguće je i da je ovo zadnji meč koji hrvatska reprezentacija igra pred domaćom publikom, barem tako dugo dok igramo u Svjetskoj skupini. Trodnevni TV prijenos dvoboja snažno će promovirati sliku Hrvatske u SAD-u, Europi i širom svijeta, sa slično pozitivnom utjecajem na turističku privlačnost, kakvu je imao prijenos dvoboja s Francuzima iz Zadra prije dvije godine, zaključuju.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */