Hrvatska

Grmoja o sastanku oporbe: “Još uvijek čekamo odgovor SDP-a”

foto: Screenshot // N1

Klub zastupnika Mosta sazvao je sastanak opozicijskih stranaka i nezavisnih zastupnika za sutra u 11 sati. Bit će riječi o pokretanju opoziva potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Most još uvijek čeka odgovor SDP-a na poziv koji je Klub zastupnika te stranke jučer uputio oporbenim strankama za sutrašnji sastanak u Hrvatskom saboru.

– Iz većine oporbenih stranaka stigao je pozitivan odgovor na naš poziv, no još uvijek čekamo odgovor SDP-a, kazao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Dodao je međutim kako će se, neovisno o odluci SDP-a, sastanak oporbe u Saboru u srijedu svakako održati.

Svi su pozvani, vidjet ćemo tko će se odazvati. Dosad je dolazak potvrdio veliki dio oporbe: GLAS, HSS, Nezavisni za Hrvatsku, Klub Živog zida i Snage, kaže Grmoja.

– Most otvara ovu temu, no ‘mostovci’ su spremni doći i na druge sastanke, u organizaciji drugih saborskih klubova, kazao je i dodao da im nije bitno tko će biti nositelj incijative, samo je bitno suglasje oporbe oko tog pitanja.

Iako ne misle da je trenutno dobra opcija pokušaj opoziva cijele Vlade, spremni su i o toj inicijativi razgovarati, bude li SDP na njoj inzistirao.

Pitanje Agrokora nadilazi bilo kakve stranačke i ideološke razlike.

– Martina Dalić je odgovorna za izbor Ante Ramljaka, ona je ta koja je trebala nadzirati proces i trebala bi snositi odgovornost, ponovio je Grmoja. Uvjeren je i kako takav stav s njim dijeli i dobar dio HDZ-ovih zastupnika, a moguće i njihovih partnera.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */