Split

Grad Split s 12 milijuna kuna sufinancirat će udžbenike učenicima osnovnih škola

Grad Split će učenicima osnovnih škola u narednoj školskoj godini sufinancirati nabavu udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala, a o proceduri isplate i iznosu proračunskih sredstava na današnjoj konferenciji za novinare govorili su zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić i voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnja Mikulić.

– Riječ je o 12 milijuna kuna za nešto više od 14 tisuća učenika splitskih osnovnih škola, a dio je to plana i programa ove gradske uprave u kojem su nas podržali i gradski vijećnici. U konzultacijama s ravnateljima i roditeljima došli smo do modela koji će roditeljima dati slobodu u nabavci udžbenika i potrebnih radnih materijala. Od ove godine idemo u partnerski odnos sa školama, odnosno angažman škola u čitavom procesu s obzirom kako je riječ o svih osam razreda. Škole će prikupljati zahtjeve od 27. kolovoza, obrađivati podatke, a potom isplaćivati namijenjena sredstva roditeljima na bankovne račune, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.

O tehničkom dijelu govorio je pročelnik Omazić:

Za učenike prvih, drugih i trećih razreda izdvaja se iznos od 600 kuna, za četvrti razred 650 kuna, za peti i šesti 1050 kuna te za učenike sedmih i osmih razreda 1200 kuna. Zahtjev za sufinanciranje bit će objavljen na internetskim stranicama Grada i osnovnih škola, koji će se popunjen, zajedno s računom predati u školu na obradu. Do kraja rujna osnovne škole će sva dodijeljena sredstva isplatiti roditeljima.“

Voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnja Mikulić rekla je kako će za djecu s posebnim potrebama koja se školuju po prilagođenom programu Grad Split financirat cjelokupni trošak potreban za nabavku posebnih udžbenika i radne materijale. Obrada svih osobnih podataka učenika i njihovih roditelja vršit će se sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */