PLUS Dalmacija

Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Župan Goran Pauk predao je ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Svečana primopredaja vozila odvila se na parkingu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

– Kupoprodajna cijena ova dva vozila iznosi 792.500 kn, a cjelokupni iznos osiguran je iz decentraliziranih sredstava namijenjenih za zdravstvo Šibensko-kninske županije. Vozila su u potpunosti opremljena i za svako vozilo kupljen je defibrilator, transportni respirator i prijenosni aspirator koji su zajedno vrijedni nešto malo manje od 450 tisuća kuna – kazao je župan Goran Pauk.

– Vozilo s pogonom na četiri kotača nabavili smo za područje Grada Drniša, kako bismo lakše došli do naselja koja su teže pristupačna. Kad je, 2012. godine, Zavod započeo s radom imali smo nešto naslijeđenih starih vozila, a danas, pet godina kasnije imamo suvremeni i novi vozni park sa 17 vozila za područje cijele županije. To znači da će svaka ispostava u županiji imati po dva vozila hitne medicinske službe što je veliki iskorak – kazao je Tomislav Jukić prilikom preuzimanja ključeva sanitetskih vozila.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */