Split

FMFS danas: Oscarom nagrađena “Fantastična žena” i uzbudljiva ljubavna afera Palestinca i Izraelke

Splitska publika ovacijama je nagradila turski film “Leptiri” koji je sinoć premijerno u sklopu Festivala mediteranskog filma prikazan u ljetnom kinu “Bačvice”.

Redatelj Tolga Karaçelik i glavna glumica Tugce Altug nakon projekcije su izrazili oduševljenje što je rasprodano gledalište FMFS-a reagiralo na taj način, te kako su se “zahvaljujući toplom prijemu u Splitu iznova zaljubili u svoj film”.

Na istom mjestu večeras (21:30 sati) premijerno se u Hrvatskoj prikazuju “Izvještaji o Sari i Saleemu” redatelja Muayada Alayana. Svoj festivalski život ovaj uzbudljivi palestinski film započeo je na Rotterdamu gdje je odmah osvojio dvije nagrade. Ljubavna afera između oženjenog Palestinca Saleema i udane Izraelke Sare odvija se u Jeruzalemu, a uz to što se bore s propastima svojih brakova cijela priča poprima opasnu političku dimenziju nakon što budu viđeni u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Prije centralnog filma večeri, na Bačvicama će se u programu “Ješke” prikazati i “Ultra” redatelja Igora Jelinovića koji se odvija na poznatom glazbenom festivalu na Poljudu.

Prava poslastica i u kinoteci “Zlatna vrata” od 19 sati. Po prvi put u Splitu prikazuje se “Fantastična žena” za koju je Sebastián Lelio u ožujku osvojio Oscara za najbolji strani film. Uvodna ‘Ješka’ animirani je film ‘Manivald’ Chintis Lundgren, koja je na FMFS-u već osvojila nagradu za svoj prvi kratkometražni uradak.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */