PLUS Hrvatska

FIFA potvrdila da se bavi HNS-om zbog dilanja ulaznica za SP

FIFA je potvrdila kako istražuje moguću preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, kojima su navodno trgovali dužnosnici HNS-a.

– Trenutno prikupljamo sve informacije o navedenom slučaju. Zasad nemamo daljnjih komentara. Ilegalnu prodaju i distribuciju karata FIFA smatra ozbiljnim problemom, a sigurnosne implikacije neautoriziranih transfera ili preprodaje ulaznica maksimalno su ozbiljne. Stoga smo pokretali konkretne pravne akcije protiv takvih radnji, rekli su za Telegram.

Podsjetimo, N1 u srijedu je objavio da je DORH naložio Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida zbog navodne preprodaje karata za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske, koje je HNS dobio od FIFE, ali ne za javnu prodaju, već za ‘kupnju članovima nogometne obitelji, prvenstveno aktualnim reprezentativcima i članovima Stožera’.

Nakon informacija o mogućoj preprodaji karata za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske, koje je HNS dobio od FIFE, ali ne za javnu prodaju, već za ‘kupnju članovima nogometne obitelji, prvenstveno aktualnim reprezentativcima i članovima Stožera’, zanimalo nas je što, ako išta radi DORH po tom pitanju.

Stoga je N1 poslao upit DORH-u u kojem smo ih pitali provode li izvide ili bilo kakve druge radnje vezane uz navedene ulaznice i ako da – o kolikom broju ulaznica se radi i kakve radnje DORH poduzima.

– U navedenom predmetu naložili smo Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida. S obzirom na zakonske odredbe o tajnosti izvida, ne možemo detaljnije odgovoriti na vaša pitanja, odgovorila je N1 glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

I HNS je potvrdio N1 da su postojali izvidi. Međutim, napomenuli su da “zbog tajnosti postupka koja im je izričito naložena od strane policije, a prema Zakonu o kaznenom postupku (ZKP), ne mogu otkriti konkretno u čemu su se izvidi sastojali”.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */