PLUS Hrvatska Rukomet

Evo što treba Hrvatskoj za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva

izvor: NovaBila.info

Hrvatska je s pet pobjeda u pet utakmica izborila drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva i tako stigla na korak do polufinala. U jednoj od najbitnijih utakmica prvenstva Hrvatska je u petom kolu s 23:19 pobijedila Španjolsku.

Od subote počinje drugi krug, a izborile su ga po tri najbolje reprezentacije iz četiri skupine. Iz skupine u kojoj je igrala Hrvatska dalje su prošle i Španjolska i Island, a te tri reprezentacije će u drugom krugu igrati protiv Njemačke, Francuske i Brazila.

Bodovi osvojeni protiv reprezentacija koje su prošle dalje se prenose pa Hrvatska drugi krug otvara kao vodeća s četiri boda. Slijede Njemačka i Francuska s po tri boda, a Španjolci imaju dva boda.

U polufinale će se plasirati dvije najbolje reprezentacije. Kako Hrvatska može do polufinala? Recept za polufinale podrazumijeva pobjedu protiv autsajdera Brazila, koji je u prvom krugu iznenadio Rusiju i Srbiju, te pobjedu ili protiv domaćina Njemačke ili protiv branitelja naslova Francuske.

Hrvatskoj odgovara i raspored drugog kruga. Novu fazu natjecanja otvara protiv Brazila, a zatim će igrati s domaćinom Njemačkom. U posljednjem kolu suparnik će biti branitelj naslova Francuska.

Iz druge skupine koja se igra u Danskoj, favoriti za plasman u polufinale su Danci, Norvežani i Šveđani.

Podsjetimo, Hrvatska je na Svjetsko prvenstvo otputovala s glavnim ciljem da se plasira u kvalifikacije za Olimpijske igre. Plasman na kvalifikacijski turnir izborit će sedam najboljih reprezentacija, a Hrvatskoj bi čak i četiri boda iz prvog kruga trebala biti dovoljna za jedno od sedam mjesta.

Raspored skupine 1:

19. siječnja 18:00 –
Francuska – Španjolska 20:30 – Njemačka – Island

20. siječnja 18:00 –
Hrvatska – Brazil 20:30 – Island – Francuska

21. siječnja 18:00 –
Španjolska – Brazil 20:30 – Hrvatska – Njemačka

23. siječnja 15:30 –
Brazil – Island 18:00 – Njemačka – Španjolska 20:30 – Francuska – Hrvatska

Izvor: Index

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */