PLUS Zdravlje

ECO GARDEN // Krenuli Dani vina domaćih vinara u Splitu, evo gdje ih možete besplatno degustirati

Vino je antistresna terapija, potiče na meditaciju, čini čovjeka normalnijim i, kako pokazuje znanost, djeluje ljekovito. Upravo zbog toga ovaj tjedan, do subote 27. siječnja u Eco Gardenu su odlučili organizirati Dane vina koji uključuju i besplatnu degustaciju svih vina u njihovoj bogatoj paleti proizvoda.

Eco Garden se nalazi u novoizgrađenoj zgradi Basilica nasuprot Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Splitu, na adresi Ljudevita Posavskog 14A. Dio njihove ponude vina koja ćete moći besplatno degustirati donosimo u nastavku teksta…

Vina Franić – Trnak i Crljenak
Enolog Goran Franić, koji je vinarstvo studirao i završio na sarajevskom Poljoprivrednom fakultetu, prije desetak godina odlučio je svoju hladnjaču za jabuke pretvoriti u vinski podrum i posaditi 1.700 loza sorte za koju uopće nije znao kakve rezultate može dati. No, nije falio, s ljubavlju prema lozi izgradio je neizbrisiv potpis prepoznatljivosti vrhunskih vina od autohtonih sorti Trnak i Crljenak koje možete pronaći u Eco Gardenu.

Kod konzumacije uz zavodljivost očaravajuće elegancije na nepcima prepoznaje se kod ovih vina opojnost raskošnih nota pekmeza crnog bobičastog voća s primjesama kruha prepečenca. Morate probati!

Vinarija Šimunković – Pelješac kao koljevka vina
Pelješac je sinonim za dobro vino. Asocijacija na Dingač i prostor u kojem caruje plavac mali. Poluotok Pelješac dragulj je u kruni hrvatskog vinarstva. Škrta, no plodna otočna zemlja s idealnom mediteranskom klimom mukotrpan rad vinogradara i vinara nagrađuje vrhunskom, autohtonom sortom Plavac mali Vinarije Šimunković kojeg morate kušati.

S druge strane Dingač nazivaju kraljem crne sorte, a za nježniji spol tu je Rose, ali dodajmo da u njemu podjednako uživaju muškarci i žene. Obično vrlo laganog, lepšavog i izrazito voćnog okusa, savršeno se slažu uz laganije ručkove, tulume na otvorenom i opuštene večerice.

Vina Tandara – duga tradicija kutjevačkog kraja
Kao mladi obiteljski proizvođači vina, vinogradari tako i podrumari Vina Tandara slijedili su vlastiti instinkt i dugu tradiciju kutjevačkog kraja. Stvaraju vrlo profinjena i prepoznatljiva vina, koja lako osvajaju nepce i srce svakog biranog kušatelja. Na oko 5 hektara vinograda, koji su smješteni u Zlatnoj dolini dobar su preduvjet vrhunske kapljice. Njihov Rajnski rizling svrstavamo u srednje jaka vina izražene punoće. Ima odličnu ravnotežu, prevladavajuće arome meda, bogatog i snažnog okusa, ponajprije slatka, ali i vrlo slasna zahvaljujući odličnoj ravnoteži s još uvijek pikantnim začinima na retrookus.

Graševina je izraženog svježeg voćnog mirisa, srednjeg sadržaja alkohola i zavodljivog okusa isprepletenog mnoštvom estrakata i nježnim kiselinama. U ponudi u Eco Gardenu možete još pronaći njihov Rose i Cuvee koji su rađeni s jednakom ljubavlju kao i ostala vina.

Eco Garden je trgovina koja obiluje domaćom spizom i prirodnom kozmetikom koju je do sada bilo nemoguće nabaviti u ostalim splitskim trgovinama. Nalazi se u Ulici Ljudevita Posavskog u Splitu, u novoizgrađenoj zgradi Basilica na parkingu od Lavčevićeve zgrade i obiluje brojnim domaćim, autentičnim i autohtonim proizvodima.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */