PLUS Dalmacija

Dva snažna potresa probudila Dalmaciju: Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha!

 Dva snažna potresa s epicentrom između Zatona i Vodica pogodila su noćas šibensko područje. 

Prvi potres jakosti 3,0 po Richteru zatresao je u 1:48 sati s epicentrom 10 kilometara od Šibenika, između Zatona i Vodica, dok je novi, jači potres magnitude 4,2 po Richteru zabilježen u 5:09 sati, javlja Šibenik.in.

“Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha! Imala sam osjećaj da mi je epicentar ispod kreveta. Tresli su mi se zidovi, prozor, odsjekle su mi se noge, trajalo je par sekundi, ali djelovalo je kao da su minute u pitanju. Cijela obitelj mi se probudila i susjedi, ljudi su počeli izlaziti na balkone i gledati što se dešava. Potresi su se zaredali u zadnje vrijeme, ovo nije normalno”, kazala je čitateljica iz Vodica.

Prvi potres dogodio se u 1 sat i 48 minuta s epicentrom 10 km zapadno-sjeverozapadno od Šibenika, odnosno između Vodica i Zatona. Magnituda potresa iznosila je 3,0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Potres se osjetio na širem šibenskom području i u cijeloj Dalmaciji, a prema priloženoj karti epicentar se nalazio u zaleđu Vodica, u blizini Zatona.

Drugi, puno jači potres zabilježen je u 5:09 sati i to s epicentrom kod Zatona, a prema podacima EMSC-a, bio je magnitude 4,2 po Richteru, a epicentar je bio na dubini od 2 kilometra.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */