PLUS Dalmacija

Dva požara u Zadarskoj županiji, na teren poslana dva kandera

Zračne protupožarne snage upućene su u gašenje dva požara u Zadarskoj županiji, kod mjesta Otrić u općini Gračac te kod Posedarja, izvijestili su iz MORH-a.

Zračne protupožarne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) danas u popodnevnim satima u gašenje dva požara u Zadarskoj županiji, i to na području mjesta Otrić u općini Gračac te kod Posedarja.

Na požarištu Otrić angažirana su dva Canadaira, a u isto vrijeme izbio je novi požar kod Posedarja gdje su preusmjerena dva Canadaira s požarišta Otrić, dok su dodatno angažirana još dva Canadaira koji će nastaviti gasiti požar u Otriću, izvijestili su iz MORH-a.

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 5. kolovoza) zračne snage su sudjelovale u gašenju 16 požara (8 u Šibensko-kninskoj, 5 u Zadarskoj i 3 u Splitsko-dalmatinskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i 17 protupožarnih izviđanja s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS „Skylark I“) za rano otkrivanje požara bio angažiran osam puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 75 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 2 300 tona vode, zaključuju u priopćenju iz MORH-a.

 

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */