Split

Dva bivša predsjednika Općinskog suda u Splitu imenovana su za nove javne bilježnike

Goran Čolak, Vlado Madunić i Sandra Jelavić imenovani su novim javnim bilježnicima za područje grada Splita. Njih je javnim bilježnicima u prosincu imenovao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Rješenja o imenovanju ovih dana su poslana na adrese 17 prijavljenih kandidata, a točan datum početka njihovog rada objavit će Hrvatska javnobilježnička komora u Narodnim novinama, piše Slobodna Dalmacija. Prije nego počnu s radom, a najkasnije u roku od 30 dana od dostave rješenja o imenovanju moraju zatražiti od Ministarstva pravosuđa da im pregleda prostorije i opremu za javnobilježnički ured. Čolaka, Madunića i Jelavić još čeka i polaganje prisege pred predsjednikom Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Tri javnobilježnička mjesta oslobođena su sredinom prošle godine, kad su u mirovinu otišli Ivan Bradarić, Zoja Puljiz i Mira Rubić. Imali su urede na Rivi, na Mažuranićevom šetalištu i na Općini. No, to ne znači da su ti uredi sada zatvoreni. U nekadašnjim uredima Zoje Puljiz i Ivana Bradarića Slobodnoj objašnjavaju da nakon odlaska “šefova” u mirovinu tamo rade vršitelji dužnosti koji primaju stranke.

Od tri nova javnobilježnika dva su bivši predsjednici Općinskog suda

Vlado Madunić je bio predsjednik Općinskog suda u Splitu od 1999. do 2009. godine. Gorana Čolaka je na istoj funkciji 1. siječnja zamijenila sutkinja Marina Boko. Prije nego ga je zamijenila, ministar Bošnjaković potpisao je njegovo imenovanje za javnog bilježnika.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */