PLUS Dubrovnik Hrvatska

DUBROVAČKI BISKUP PONOVNO SJAJAN: Ako ne pokušamo mijenjati stvari one će postati još gore!

Druga sjednica Pastoralnog vijeća Dubrovačke biskupije održana je u subotu, 6. listopada u maloj dvorani Biskupskog ordinarijata u Dubrovniku, a biskup Mate Uzinić održao je još jedan vrlo zanimljiv govor u kojem je kazao kako mu je želja da Dubrovačka biskupija ne ostane ista, nego da napravi iskorak ka vremenu u kojem živimo.

Sjednica BPV održana je pod predsjedanjem dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića koji je na početku kazao, nastavljajući se na misao pape Franja izrečenu u molitvi na početku susreta, u kojoj Papa kaže da se moramo truditi da stvari ne bi ostale iste. Dodao bih tome da stvari zapravo ne mogu ostati iste, kazao je biskup. U duhovnosti postoji pravilo da onaj tko ne napreduje – nazaduje, što ovaj papin poziv čini još važnijim. „Mi mislimo da možemo stvari zadržati istima. Ali ako se ne otvorimo ovom papinom izazovu i ne pokušamo mijenjati stvari kako ne bi ostale iste, stvari neće ostati iste nego će postati gore.“

Rekavši kako je zadaća Biskupijskog pastoralnog vijeća da vidi što treba činiti u pastoralu u ovoj partikularnoj Crkvi te da članovi, dok sam promišljaju o tome, postaju poticaj da stvari krenu naprijed, dubrovački biskup je zaželio da „ova naša Dubrovačka biskupija ne ostane ista nego da napravi iskorak prema vremenu u kojem živimo i u kojem su pastoralni izazovi drugačiji nego su bili do sada“.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */