Dubrovnik

DUBROVAČKI ARHITEKTI APELIRAJU // Spriječite rušenje hotela Pelegrin u Župi dubrovačkoj!

Foto: Dubrovnik INsider

Društvo arhitekata Dubrovnik već godinama poduzima niz aktivnosti, inicijativa i apela s ciljem zaštite i očuvanja vrijedne arhitektonske ostavštine na području Dubrovnika i okolice.

Upravo zbog toga ozbiljno su zabrinuti što sve češće dolazi do uklanjanja značajnih objekata na području grada poput nedavnog rušenja upravne zgrade dubrovačkog tramvaja i remize u Gružu, jedne od najreprezentativnijih dubrovačkih secesijskih ostvarenja, javlja Dubrovnik INsider.

Tim povodom uputili su apel ministrice kulture Nini Obuljen Koržinek u kojem upozoravaju na činjenicu da je Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka na svojoj 24. sjednici održanoj 3. kolovoza 2016. godine donijelo Odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Kupari I. U spomenutoj Odluci između ostalog je navedena obveza uklanjanja svih postojećih objekata osim hotela Grand što znači da je kandidat za rušenje i hotel Pelegrin izgrađen 1964. kao dio velikog projekta vojnog odmarališta u Kuparima.

Ovim putem Društvo apelira za hitnim donošenjem akta Ministarstva kulture o njegovoj zaštiti, što je ističu, prvi korak prema budućem projektu sanacije, adaptacije i rekonstrukcije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */