PLUS Hrvatska

DORH objavio novo priopćenje o monstrumu s Paga: “Htio je ubiti djecu”

Screenshot: Google Maps

Josip Rođak je svoje četvero djece bacio s balkona, djeca su pala na beton s visine od šest metara, jedna djevojčica je u kritičnom stanju prevezena u Zagreb, druga je danas bila na operaciji, a ostalo dvoje djece je lakše ozlijeđeno.

Glasnogovornik zadarskog suda izvijestio je novinare kako je Josipu Rođaku određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana. Otkrio je da se branio šutnjom te da mu prijeti zatvorska kazna u trajanju od 50 godina.

Sudac istrage Hrvoje Visković potvrdio je da je Rođaku pritvor određen zbog opasnosti da bi na slobodi utjecao na svjedoke, ali i zbog opasnosti da bi ponovi nedjelo, kao i posebno teških okolnosti zločina.

“U svim fazama postupka osumnjičenik se branio šutnjom. Ne znamo kakvi su motivi. Ne znamo zapravo ništa. Propisana kazna zatvora je 40 godina, ali kada su takva djela počinjena u stjecaju moguća je i 50 godina zatvora. O visini kazne ne mogu špekulirati, mogu pretpostaviti tijek istrage. Prvo ide psihijatrijsko vještačenje o kojemu sve ovisi. Ako ga se proglasi neubrojivim postoji nekoliko opcija, u pravilu ide suđenje te se određuje prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi”, rekao je novinarima Visković. Objasnio je i kako se 50 godina zatvora određuje u situacijama kada se objedini više kazni dugotrajnih zatvora.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je novo priopćenje o stravičnom slučaju.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.)

Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvero djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata sa visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom”, priopćili su iz DORH-a.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */