PLUS Dalmacija

Donesena je prva presuda izrečena liječniku u Hrvatskoj za smrt pacijenta

foto: Ilustracija

Nepravomoćna presuda koju je donijela sutkinja Ana Zrilić prva je bezuvjetna kazna zatvora izrečena nekom liječniku u Hrvatskoj za smrt pacijenta.

Naime, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru potvrdio je da je 69-godišnji zadarski pedijatar Darko Radman nepravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora za nesavjesno liječenje šestogodišnjeg Roka Begonje iz Svetog Filipa i Jakova. Zadarskog liječnika teretilo se da je nesavjesnim liječenjem skrivio smrt dječaka koji je preminuo u veljači 2015. godine od posljedica šarlaha.

Njega su u kritičnom stanju na Odjel pedijatrije doveli djed i baka. Tamo ga je pregledao pedijatar, koji je s njim i razgovarao, no infekcija se tako brzo proširila da je dječak izgubio svijest u nepunih sat vremena od dolaska pa je hitno prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja.

Otkrilo se, međutim, da je dječaka nekoliko dana ranije kao dežurni pedijatar u zadarskom Domu zdravlja pregledao Radman. Općinsko državno odvjetništvo teretilo ga je da je tada propustio obaviti hitni medicinski premještaj djeteta u Opću bolnicu Zadar na hospitalizaciju i pretrage te mu propisati adekvatnu terapiju za liječenje šarlaha koji je djetetu dva dana prije dijagnosticiran.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */