Ljepota

KAKO DO SAVRŠENE BOJE? // Evo popisa dobrih ulja za brže tamnjenje kože

Jedna od omiljenih blagodati ljeta većini žena je vjerovatno prelijepa preplanula koža i savršen ten koji prikriva sve sitne nesavršenosti na koži.

Jedan od najboljih načina da dobijete prekrasnu “suncem okupanu” kožu je da se postepeno i pametno izlažete suncu i da uživate u upijanju vitamina D. Naravno, prije nego se bacite na usvajanje naših savjeta, morate paziti na nekoliko stvari ili ćete, u suprotnom, dobiti opekline te guljenje kože.

Sunčanje sa prirodnim uljima je najzdravija opcija, ali morate poštivati osnovna pravila, poput izbjegavanja sunca u poslijepodnevnim satima, nanošenja zaštitnih krema, redovito osvježavanje, hidratacija…

Lješnjak

Jedno od najboljih ulja za brže tamnjenje je svakako ulje od lješnjaka. Sadrži vitamin E i koža ga brže upija, za razliku od drugih ulja.

Avokado

Ulje avokada se preporučuje onima sa suhom kožom, dok ulje od pšeničnih klica može ublažiti posljedice sunčanja poput bora, linija na koži ili problema sa pigmentacijom.

Zeleni čaj

Ekstrakti zelenog čaja su ipak najbolji u sprečavanju opeklina od sunca. Omekšavaju kožu, a pored boje, koju, jednim djelom, zahvaljujući njemu dobijate, on vas štiti od štetnih efekata UV zraka. Najbolje bi bilo da ga miješate sa nekim od navedenih ulja za najbolji efekt.

Kokos

Kokosovo ulje se preporučuje prvenstveno onima sa osjetljivom kožom, a koji žele da dobiju brončanu boju brže. Druga ulja, čak, mogu pogoršati stanje kože kod ovih osoba.

Masline

Poznato nam je naravno da maslinovo ulje dobro djeluje kada je u pitanju brže tamnjenje. Novi super trik je da ga pomiješate sa malo čistog soka od mrkve za tamniji ten i kako biste sprječili eventualne opekotine.

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */