PLUS Dalmacija

DJECO UKLJUČITE SE! Univerzalna sportska škola Sport talent Solin pokreće Nogometnu akademiju

Osim što su pokrenuli potpuno novi program rada u Solinu za djecu od 4 do 10 godina, te u sklopu njega u prvoj godini uveli školu plivanja i program neurorazvojne gimnastike za bebe, u drugu godinu Univerzalna sportska škola Sport talent Solin kreće s novim projektima.

Stoga smo razgovarali s Denisom Sliškovićem i Markom Akrapom povodom prve godine postojanja Univerzalne sportske škole Sport talen Solin.

Trenutno radimo na organizaciji škole skijanja za našu djecu, jer im želimo približiti i taj jako lijep i zanimljiv, ali puno manje zastupljen sport. Ovo je idealno doba za učenje skijanja, jer djeca prije svega ne poznaju strah koliko ga poznaju stariji i zato puno brže i lakše savladavaju osnovne skijaške tehnike – govore nam Denis i Marko i dodaju da kreću i s nogometnom akademijom u sklopu programa Univerzalne sportske škole.

Velika je ljubav djece prema nogometu i želimo spojiti njihovu ljubav prema tom sportu, ali i zadovoljiti njihove potrebe za pravilnim i višestranim sportskim razvojem, u kojem uče raznovrsna motorička gibanja, a koja se savladavaju kroz program univerzalne sportske škole i trenirajući bazične sportove – naglašavaju osnivači Univerzalne sportske škole Sport talen Solin.

Djecu danas roditelji sukladno dječjim željama prijevremeno s 4, 5 ili 6 godina upisuju u sportove koji nisu kompatibilni njihovoj dobi, pa često vidite dijete da vodi loptu veću od sebe i ne može se dobaciti do gola. Na taj način dijete je ograničeno za pravilan višestrani razvoj i razvija jedan sklop motoričkih gibanja, umjesto cijelog kompleksa koje uči trenirajući bazične sportove tj. prolazeći program univerzalne sportske škole – kazao nam je Denis i pritom istaknuo da sportska specijalizacija ili usmjerenje, za većinu sportova, izuzev bazičnih, ide s 10 do 12 godina.

Veliki broj roditelja nije upućen u to što je po pitanju motoričkog razvoja najzdravije za njihovo dijete. Naša vizija je da za većinu djece sport do sportskog usmjerenja mora biti treniranje kroz igru i zabavu, zato će se naša Nogometna akademija kombinirati s programom Univerzalne sportske škole gdje će djeca prolaziti i osnovni program iz gimnastike, atletike, plivanja, te će povremeno učiti i ostale loptačke sportove. Isto tako ćemo odigravati prijateljske utakmice, koje će imati za cilj da se djeca prije svega druže i upoznaju s drugim klubovima i djecom – zaključuju nam Denis i Marko iz Univerzalne sportske škole Sport talen Solin.

Dodajmo ovome da će se treninzi održavati tri puta tjedno na lokacijama Tenis kluba Dalmacijacement u Solinu, gdje je Nogometnoj akademiji na raspolaganju vanjski teren s umjetnom travom dimenzija 40×20 metara i mala unutarnja dvorana koja služi za loša vremena i subotom dvorana OŠ Kraljice Jelene. Za detaljnije informacije možete se obratiti na broj 098/896-311, putem e-maila sport.talent.solin@gmail.com ili na FaceBook stranicu USŠ Sport Talent Solin.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */