Dalmacija

Dječja predstava u Hrvacama u sklopu preventivne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”

foto: ilustracija

U sklopu nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, u utorak, 19. prosinca 2017. s početkom u 12:00 sati, u Osnovnoj školi Dinka Šimunovića u Hrvacama, održati će se predstava pod nazivom „Bembo i prijatelji protiv mina“, namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola s područja Hrvaca, Potravlja, Bitelića i Vrlike, te djeci iz dječjih vrtića iz Hrvaca i Vrlike.

Policijski službenici Odjela prevencije i Odjela protueksplozijske zaštite djecu će upoznati s opasnostima koje prijete od minskoeksplozivnih sredstava, kao i načinom postupanja u slučajevima pronalaska opasnih predmeta, a pokazati će im školska minskoeksplozivna sredstva, te vježbu sa službenim psom za detekciju eksploziva.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ kontinuirano se provodi od 2007. godine, a ima za cilj senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja, te utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Podsjećamo da, u skladu sa Zakonom o oružju, građani Republike Hrvatske mogu, bez vremenskog ograničenja, dragovoljno predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. Za istaknuti je da se protiv građana, koji prijave navedeno oružje nadležnom tijelu radi predaje istog, neće pokrenuti prekršajni niti kazneni postupak.

O dragovoljnoj predaji oružja građani se mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

-Pozivamo i apeliramo na sve građane, koji kod sebe, odnosno u svojim domovima imaju oružje i/ili eksplozivna sredstva, da isto bez straha od sankcija, prijave policiji.

Posebno skrećemo pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da, ukoliko žele predati oružje, o tome obavijeste policiju na broj 192, te će policijski službenici u civilu (i vozilom bez policijskih oznaka) doći na dogovoreno mjesto kako bi se osigurala sigurna predaja oružja i anonimnost građana. – poručili su iz policije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */