PLUS Dalmacija

Dječak koji je u Trilju majku izbo nožem ide u istražni zatvor

foto: ilustracija

Dječak koji je u Trilju majku izbo nožem ide u istražni zatvor na 30 dana.

Kako javlja Nova TV, 14-godišnjak će to vrijeme provesti u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Istražni zatvor zatražio je DORH, a kaznu je odredio Županijski sud u Splitu. Na današnjem ročištu priloženi su pisani nalaz i mišljenje liječnika psihijatra kod kojeg se maloljetnik liječi, kao i mišljenja dječjeg psihijatra te sudskog vještaka.

Nakon toga je izmijenjen prijedlog za smještaj u odgojnu ustanovu u prijedlog za istražni zatvor i to u bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu, rečeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Krvavu majku fotografirao mobitelom

“Danas je na Županijskom sudu u Splitu bilo ročište na kojem su između ostalih pozvani doktor dječji psihijatar, djelatnik Centra za socijalnu skrb, bio je tu maloljetnik i njegov branitelj, državni odvjetnik, otac maloljetnika. Predloženo je određivanje istražnog zatvora i određen je istražni zatvor protiv maloljetnika zbog opasnosti da ponovo ne počini neko kazneno djelo”, rekao je Damir Romac, glasnogovornik splitskog Županijskog suda.

Podsjetimo, u utorak popodne 14-godišnji učenik osmog razreda osnovne škole u Trilju nožem je napao i ozlijedio svoju majku. Zadobila je teške tjelesne ozljede te je prevezena u splitsku bolnicu.

Tijekom obrade obavljen je i očevid u automobilu majke, u kojem je na vozačkom sjedalu ostalo tragova krvi i njezine kose. Prema tim tragovima 14-godišnjak je majku prvo ubo nožem sa stražnjeg sjedišta.

Ona je potom uspjela izaći iz automobila, no dječak je krenuo za njom i zadao joj još jednu ubodnu ranu. U kaznenoj prijavi, između ostalog, stoji kako je maloljetnik mobitelom fotografirao krvavu majku kako leži na tlu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */